De Labradoodle is geliefd bij de mensen

De Labradoodle

In het straatbeeld zien we steeds vaker een Labradoodle lopen. Soms moet je goed kijken of het wel een labradoodle is.

Er zijn voor wat betreft het uiterlijk veel verschillende soorten.

Het belangrijkste echter is dat je bij alle Labradoodles ziet dat ze bijzonder aanhankelijk, sociaal en vriendelijk zijn.

Omdat ze ook zeer graag bij kinderen zijn, zijn het echte gezinshonden.

De Labradoodle

inhoud tekst

Kenmerken van een Labradoodle.

Wanneer je een Labradoodle wil hebben, moet je een keus maken uit de grootte.

Er zijn drie verschillende maten. De grootste heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm. Daaronder zijn er nog twee maten.

Je moet er rekening mee houden dat als je de grootse neemt je dagelijks de tijd moet hebben om er een lange wandeling mee te maken.

De kleinste met een schofthoogte van ongeveer 45 cm heeft veel minder beweging nodig. Ook hij of zij moet natuurlijk een paar maal per dag uitgelaten worden, maar lange wandelingen is niet vereist.

De kleinste, wat een echte huishond is, heeft ook het voordeel dat er met zijn staart niets van de tafel kan worden geslagen.

De labradoodle

De vacht van een Labradoodle.

Je kunt een Labradoodle nemen waarvan de vacht gekruld is. Je kunt er ook een nemen waarbij dat niet het geval is.

De vacht van een Labradoodle is zeer dicht. Daaraan dankt hij de eigenschap dat men zegt dat hij of zij hypoallergeen is. Maar dat is hij of zij zeker niet.

Ook een Labradoodle verhaart en laat huidschilfers los. Het voordeel daarvan is dat de losse haren en huidschilfers in de vacht blijven zitten.

Om de losse haren en huidschilfers te verwijderen, moet je hem zeer regelmatig zeer goed borstelen. Op die manier kun je de losse haren en huidschilfers verwijderen.

Omdat de losse haren en huidschilfers niet in de vrije ruimte komen zijn de mensen die normaal gesproken allergisch voor honden zijn dat niet voor de Labradoodles.

De Labradoodle pup

Kleuren

De Labradoodle heeft veel verschillende kleuren.

Dat komt, omdat een Labradoodle een kruising is van meerdere hondenrassen.

Om die reden is er bijna altijd wel een Labradoodle bij die je graag zou willen hebben.

Er zijn er ook veel die een Australian Labradoodle aanschaffen. Hij is duurder dan een gewone Labradoodle, maar dan ben je verzekerd dat er geen haren of huidschilfers worden verspreid door de ruimte waar hij of zij verblijft.

De gewone Labradoodle is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Koningspoedel. Voor een Australian Labradoodle heeft men meer rassen gebruikt om te kruisen.

De pup

Het kopen van een Labradoodle.

Als je weet welke Labradoodle je wilt hebben, moet je je afvragen waar je de pup zal gaan kopen.

Je moet een erkende fokker nemen. Omdat de Labradoodle de laatste jaren zo populair is geworden, zijn er veel fokkers bijgekomen die alleen maar fokken voor het geld. Dat zijn de zogenaamde broodfokkers.

Wanneer je een pup bij een broodfokker koopt, loop je het risico dat als je hem thuis hebt hij of zij snel ziek wordt. Dan moet je er mee naar de dierenarts en in het gunstigste geval kan hij de pup beter maken.

Soms is er niets meer aan te doen en dan moet men hem of haar laten inslapen om onnodig lijden te voorkomen.

Koop daarom geen pup bij een broodfokker. Bij een erkende fokker heeft de pup alle nodige inentingen gehad. Hij krijgt een paspoort waarin staat waarvoor de pup is ingeënt.

Een pup bij een erkende fokker is duurder dan bij een broodfokker, maar dan weet je dat je een gezonde pup mee naar huis neemt.

Hoe je een erkende fokker van een broodfokker kunt onderscheiden lees je ook in het boek Labradoodle Geheimen. Lees daarom eerst het boek, voordat je besluit een Labradoodle aan te schaffen.

De labradoodle pup

Als je de pup gaat ophalen.

Vooraf moet je de juiste spullen in huis hebben. Dat zijn bijvoorbeeld een benche, mand, speeltjes, het juiste voer en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het voer is heel belangrijk. Een erkende fokker zal hoogstwaarschijnlijk een zak voer meegeven dat ze heeft gebruikt.

Zorg dat je vooraf met alle gezinsleden afspreekt dat je aan de pup allemaal dezelfde commando’s geeft.

Een hond mag je NOOIT fysiek straffen. In het begin zal je pup misschien wel een of meerdere keren binnen zijn behoefte doen. Daarop moet je je pup wel op aanspreken, maar zonder je stem te verheffen.

Om je pup zindelijk te maken, moet je er wel de eerste paar weken constant mee bezig zijn. Om een pup in huis te halen, moet je ervoor zorgen dat je er de tijd voor hebt.

Plaats de mand naast de stoel waar je ’s avonds zit. Een pup slaapt veel. Ligt hij of zij in de mand te slapen en wordt de pup wakker dan moet je hem of haar oppakken en er direct mee naar buiten gaan.

Doet je pup dan zijn behoefte dan moet je hem of haar belonen met een beloningskoekje.

De Labradoodle

Cursus voor een puppy.

Ga zo snel mogelijk naar een puppy cursus.

Daar leert hij of zij de eerste commando’s.

Ook zal de pup leren omgaan met andere honden en mensen. Dat is goed voor het socialisatieproces van je pup.

Bezoek aan de dierenarts

Dierenarts.

Laat je pup ook zo snel mogelijk nakijken door een dierenarts. Hij zal dan de pup nakijken op eventuele gebreken en nagaan of alle inentingen zijn gegeven. Hij zal ook controleren of de pup gechipt is.

Wil je de pup verzekeren tegen ziektekosten dan is het belangrijk dat je dat doet, voordat je naar de dierenarts gaat.

Wanneer een dierenarts een bepaalde klacht ontdekt, bijvoorbeeld zwakke darmen, dan kun je hem of haar niet meer voor verzekeren.

Zorg dat je daarvoor bent verzekerd als je hem of haar wil verzekeren. Dus als je wilt eerst verzekeren en dan naar de dierenarts gaan.

Het boek Labradoodle Geheimen

Conclusie

Wanneer je een Labradoodle wil aanschaffen, maak je een bijzonder goede keus.

Lees wel vooraf het boek Labradoodle Geheimen.

Je moet namelijk nog veel meer weten wat je moet doen bij je hond.

Zo moet je weten wat je moet doen bij het onderhoud van de oren, tanden, ogen en dergelijke.

Hoe je het trekken tijdens het uitlaten moet afleren en ook het tegen de mensen opspringen en onnodig blaffen.

Zo zijn er nog veel meer belangrijke zaken die je vooraf moet weten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *