Belangrijk voor de aanschaf van een Labradoodle pup

Voordat je een besluit neemt om een hond aan te schaffen, moet je daar eerst goed over nadenken. Je moet er op de eerste plaats rekening mee houden dat je geen hond neemt voor een paar weken of een paar jaar. Je neemt een hond, als alles goed blijft gaan, voor 10 tot 15 jaar. De leeftijd van een hond is afhankelijk van wat voor ras je neemt. Er zijn, net als bij mensen, sterke en minder sterke honden.

De Labardoodle pup

Voordat je een hond gaat uitkiezen, is het belangrijk dat je eerst voor jezelf,  noteert waar jouw hond aan moet voldoen. Er zijn er die graag een goede waakhond willen, maar anderen willen een lieve en sociale hond.

Wil je een lieve, sociale, trouwe, aanhankelijke hond, dan is de keus voor een Labradoodle een goede keus. Omdat ze intelligent zijn, kun je ze gemakkelijk opvoeden en trainen. Je ziet ze tegenwoordig vaak in het straatbeeld. Dat is niet voor niets. De Labradoodle is een hond die bijzonder graag met kinderen speelt en is daarom een echte gezinshond.

Lees ook het boek “Labradoodle Geheimen “ als je een Labradoodle wil aanschaffen.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van de Labradoodle.

inhoud tekst

Een Labradoodle is  hypoallergeen.

Er zijn mensen die allergisch voor honden zijn. Dat komt, omdat de meeste  honden haren en huidschilfers loslaten. Deze komen in de vrije ruimte. Mensen met een allergie kunnen daar niet tegen. De Labradoodle laat geen haren en huidschilfers in de ruimte rond dwarrelen. Toch laten ze ook wel haren en huidschilfers los, maar veel minder, dan andere soorten honden. De haren en de huidschilfers van een Labradoodle komen niet in de vrije ruimte, maar blijven in de vacht zitten.

Om die reden moeten Labradoodles om de  twee dagen grondig worden geborsteld. Op die manier worden de losse haren en huidschilfers verwijderd en kunnen mensen met een allergie wel van deze honden genieten.

Wat moet je doen als je een Labradoodle puppy wil aanschaffen?

Omdat de Labradoodle erg populair is, is het vinden van een zuivere, gezonde puppy tegenwoordig niet eenvoudig. Er zijn mensen die een Labradoodle pup willen aanschaffen en op marktplaats kijken. Op marktplaats een hond kopen is gevaarlijk. Daarop staan veel broodfokkers.

Pas op voor broodfokkers. Omdat de Labradoodles zo populair zijn, zijn er veel illegale fokkers. Bij zo’n illegale fokker, een broodfokker, gaat het niet om het welzijn van de pups, maar alleen om het geld dat ze opleveren.

Broodfokkers geven de pups ook bijna nooit de inentingen die nodig zijn. Daarom worden pups vaak ziek als je ze in je bezit hebt. Als je bij een broodfokker een pup gekocht hebt, die ziek wordt, moet je er mee naar de dierenarts. Soms is de pup te genezen en soms moet je hem of haar  in laten slapen. Koop dus nooit een Labradoodle pup bij een broodfokker. Uiteraard moet je met iedere hond of ander dier naar een dierenarts wanneer ze ziek worden. Maar het risico van het kopen van een Labradoodle bij een broodfokker is groot.

Waar kun je een gezonde pup kopen?

Een gezonde pup kun je kopen bij een erkende fokker.

Een erkende fokker levert gezonde en goede puppy’s af. De Labradoodle puppy’s van een erkende fokker hebben alle nodige inentingen gehad.

Wanneer je een Labradoodle bij de erkende fokker koopt, krijg je ook een paspoort. In het paspoort staan alle inentingen, die de pup heeft gehad en wanneer hij of zij gechipt is.

Je betaalt bij een erkende fokker meer voor een puppy, dan bij een broodfokker. Je weet dan wel dat je een  goede en gezonde pup koopt. Bij een erkende fokker weet je zeker dat de pup, die je er koopt gezond, zuiver en goed verzorgd is.

Een pup kopen bij een erkende fokker gaat niet zo snel als bij een broodfokker. Bij een erkende fokker is de kans groot dat je op een wachtlijst komt. Je kunt beter langer wachten, dan dat je een ongezonde pup in huis haalt. Kijk vooraf ook op internet wat er allemaal over de uitgekozen fokker is geschreven. Op die manier kun je veel te weten komen of je met een goede erkende fokker in zee gaat.

Het kennismaken met de uitgekozen fokker

Maak met de erkende fokker een afspraak. Ga er naar toe om een goed beeld te krijgen van de door jouw uitgekozen erkende fokker.

Je kunt ter plaatse kijken hoe de fokker met zijn honden omgaat. Probeer zoveel mogelijk informatie over het ras te krijgen. Het is ook belangrijk dat de plaats, waar de puppy’s rondlopen, schoon is. Vraag aan de erkende fokker of je de stamboom van de door jouw uitgekozen pup kunt bekijken. Op die manier kun je te weten komen dat de gezondheid van de reu en teef goed is waaruit de pup is/wordt geboren.

Een goede erkende fokker is trots dat hij Labradoodle pups fokt. Hij zal je alles laten zien wat je wilt. Hij heeft niets te verbergen. Wanneer je de fokker niet vertrouwt, dan kun je beter gewoon weggaan zonder dat je een pup besteld.

Over dit onderwerp is veel geschreven. Ook in het boek “Labradoodle Geheimen” dat je zeker gelezen moet hebben voordat je een erkende fokker een bezoek brengt. Dan weet je waar je allemaal op moet letten en wat voor belangrijke vragen je moet stellen.

De Labradoodle mini

Door op deze link te klikken, kom je op de site waar je het boek “Labradoodle Geheimen” kunt bestellen.

 Wanneer ga je een Labradoodle pup opvoeden?

Je zou misschien kunnen denken dat Labradoodles lief zijn, en dat zijn ze ook, maar ze moeten wel opgevoed worden. Labradoodles worden natuurlijk niet lief geboren. Zij moeten ook opgevoed worden net als dat bij kleine kinderen het geval is. Doe je dat niet, dan zullen ze, als ze groot worden, problemen kunnen veroorzaken.

Zodra de pup voor de eerste keer bij je binnenkomt, start je met de opvoeding. Als gezin moet je onderling hebben afgesproken wat je pup wel en niet mag doen. Het moet niet zo zijn dat hij van de een wel op de bank mag liggen en van de ander weer niet. Je moet consequent zijn.

Puppy’s zijn, als ze jong zijn, allemaal sociaal, enthousiast en leergierig. Ze pikken de zaken, die ze moeten leren, snel op, maar zijn van nature loyaal aan hun baas. Ze willen van nature de baas graag tevreden stellen. Zo lang ze nog jong zijn, leren ze net als bij mensen de dingen sneller, dan wanneer ze ouder zijn.

Ga er ook snel mee naar een puppy cursus. Daar leren ze ook de eerste commando’s kennen en kunnen kennis maken met andere honden en mensen. Dat is goed voor de ontwikkeling van de Labradoodle.

Wanneer je een pup in huis haalt, dan zou je eigenlijk ook een week of 6 met de pup moeten optrekken. In die 6 weken kun je hem of haar veel leren. Tijdens deze eerste 6 tot 12 weken kun je de pup gemakkelijk dat wat je niet wil hebben, afleren. Je moet je pup belonen, wanneer hij of zij een goed gedrag vertoond.

Heb je problemen bij de opvoeding, dan moet je de hulp inschakelen van een professional. Het zal wel een paar centen kosten, maar je hebt er zo lang de Labradoodle bij je is, plezier van.

Het socialisatieproces

Dit is een proces dat voor een pup zeer belangrijk is. Wanneer hij in huis komt, moet je de andere dag als het licht is beginnen met het socialiseren. Ga er mee naar buiten en laat hem of haar de weide wereld ontdekken.

Heb je nog meer huisdieren, dan is het verstandig dat ze elkaar zo snel mogelijk begroeten. Zowel honden en katten kunnen goed met elkaar omgaan. Ze moeten wel weten wat ze wel en niet kunnen.

Wanneer je gaat wandelen, moet je wel voorzichtig zijn om ziektes te voorkomen. De puppy’s hebben nog niet alle vereiste inentingen gehad. Het is daarom nog niet verstandig om met een pup naar een plaats te gaan waar veel andere honden loslopen. Wanneer ze ouder zijn, is dat een goede plaats om zich met de andere honden uit te leven.

Het habitueren van je pup 

Ook dit is een belangrijk proces voor je pup. Hij of zij zal moeten wennen aan bepaalde situaties, mensen en dieren. Wanneer het bijvoorbeeld onweert, doe dan niet nerveus, want anders zal je pup dat ook worden en zijn of haar hele leven meedragen.

Je moet leren dat ze nergens bang voor hoeven te zijn.  Ze moeten aan bepaalde gebeurtenissen gewend raken. Je moet je pup zoveel mogelijk bij het leven betrekken. 

De lieve Labradoodles

Het zindelijk maken van je pup

Het zindelijk maken begint vanaf het moment dat hij of zij binnenkomt. Ze weten van de moeder dat ze hun eigen nest niet vuil mogen maken. Ze zullen daarom de behoefte buiten het nest doen. Dat hebben ze van hun moeder geleerd.

Een pup zal nog vaak moeten plassen en daarop moet je constant letten. Wanneer je denkt dat hij of zij wat gaat doen, moet je hem of haar direct mee naar buiten nemen.

Puppy’s slapen ook nog veel. Plaats de mand naast je stoel. Wanneer de pup, die in de mand ligt, wakker wordt, moet je de pup oppakken en mee naar buiten nemen. Zodra hij of zij plast of poept, moet je hem of haar belonen.

Door dit zeer consequent vol te houden, zul je hem of haar snel zindelijk kunnen maken. Je moet er wat voor over hebben. Het kost je in het begin veel tijd, maar dan heb je er ook voor lange tijd plezier van. Omdat een Labradoodle zo intelligent is, kun je hem of haar dat gemakkelijk aanleren.

Wanneer een pup gedronken of gegeten heeft, moet hij of zij ook direct naar buiten. Hij of zij zal dan plassen of poepen. Wanneer de pup dat buiten doet moet je hem of haar belonen.

Je moet een pup niet straffen wanneer hij of zij de behoefte binnen doet. Dat zal in het begin echt wel gebeuren. Je moet dan ook je stem niet verheffen. Op zo’n moment moet je de pup negeren.

Wat heb je nodig als de pup voor de eerste keer bij je binnenkomt?

Wat je allemaal nodig hebt, kun je in het boek “Labradoodle Geheimen” lezen. Daarbij kun je denken aan de juiste voeding, mand en bench, riem, eten en drinkersbak, speeltjes en dergelijke.

De bench, die je koopt moet groot genoeg zijn voor je Labradoodle wanneer hij of zij volwassen is. In de bench moet je Labradoodle zich veilig voelen.

Wil je alles weten over jouw Labradoodle puppy, dan is het belangrijk dat je het boek “Labradoodle Geheimen” leest. Het is een prettig leesbaar en goedkoop boek dat over de Labradoodle gaat.

Klik op deze link om de website van het boek van de Labradoodle te bekijken.

Belangrijk als je een  Labradoodle puppy koopt

Zorg ervoor, voordat de pup, als hij of zij bij je in huis komt, puppy-veilig is. Dat wil dus zeggen dat je de losse kabels moet wegwerken en ook de vloerkleden met franjes moet beveiligen.

Ook moet je ervoor zorgen dat hij of zij niet in de gordijnen bijt. Je moet ook voorkomen dat hij of zij naar boven kan lopen. Dat is gevaarlijk. Ook moet  je je schoenen opbergen. Daar zal de pup graag mee spelen en dan blijft er niet veel over.

Met een hond moet je regelmatig naar de dierenarts. Dat is erg kostbaar. Je kunt voor jezelf de afweging maken of je hem of haar wil verzekeren tegen de ziektekosten. Wanneer er een operatie nodig is, ben je zonder verzekering al snel ruim 1000 euro kwijt.

Als je de pup mee in de auto neemt, dan moet je hem of haar in de auto plaatsen en eruit tillen. Laat de pup wel aan de autoritjes wennen. Zorg dat je je Labradoodle vast aan de riem zet. Dat ben je verplicht.

Om zoveel mogelijk te weten te komen, is het belangrijk dat je vooraf het boek “Labradoodle Geheimen” leest. Door het boek te lezen, voor de aanschaf, weet je waar je rekening mee moet houden.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van de Labradoodle met het boek “Labradoodle Geheimen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *