Een Australian Labradoodle pup in huis nemen.

Een Australian Labradoodle pup

In het huidige straatbeeld zien we steeds vaker de Australian labradoodle verschijnen.

Daaronder zijn ook veel Labradoodles die gefokt worden uit de Franse koningspoedel en de Labrador retriever. Dit zijn de gewone Labradoodles.

Ook de gewone Labradoodles zijn net als de Australian labradoodles lief, energiek, gehoorzaam en zeer lief voor kinderen.

Toch wordt er vaak gekozen voor de Australian Labradoodle.

Wil je snel alles weten over de Australian Labradoodle?
Klik dan hier!

De Labradoodle met krullende vacht

inhoud tekst

Het aanschaffen van de Australian Labradoodle.

Wanneer je een Australian labradoodle koopt, weet je zeker dat de pup niet doorgefokt is.

Wanneer je zo’n pup koopt, dan moet je hem of haar voor de 9 maanden laten castreren of steriliseren.

Niemand mag buiten de officiële erkende fokkers om een nestje krijgen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het ras gezond blijft met de anti allergievacht. De Australian Labradoodle is hypoallergeen.

Door het op deze manier in de gaten te houden voor wat betreft het fokken is het karakter in hoofdlijnen voorspelbaar en wordt door de strenge selectie de gezondheid en karaktereigenschappen bewaakt.

Spelende pup

De geschiedenis van een Australian Labradoodle.

In de jaren 70/80 had een blinde vrouw in Australië een hulphond nodig. De blinde vrouw was allergisch voor honden. Zij was allergisch voor de losse haren in een ruimte en huidschilfers.

Daarom moest er een hond gefokt worden die geen haren en huidschilfers zou verliezen, vriendelijk en sociaal is.

Daarom werd er in eerste instantie een poedel en een Labrador met elkaar gekruist. De persoon die dat als eerste deed was Willy Conran.

De eerste generatie van de kruising was erg leuk. Hij was echter niet stabiel genoeg om te kunnen dienen als hulphond. Hij was nog niet voor de volle 100% anti-allergeen.

Om die reden heeft men meerdere rassen aan het fokken toegevoegd om te komen tot de uiteindelijke Australian Labradoodle.

Zo werden de Ierse waterspaniel, Curly coated retriever en de Amerikaanse en Engelse cocker spaniel toegevoegd. Zo heeft men een hond kunnen fokken dat een goede hulphond is, maar ook hypo-allergeen.

De bruine Labradoodle

De Australian Labradoodle

De Australian labradoodle is een lieve hond, atletisch met heel veel haar en zachte ogen.

Je kunt wanneer je een Labraddoodle wil hebben kiezen uit 3 maten. De grootste is een forse hond met een hoogte van 60 cm en een gewicht van ongeveer 30 kilogram. De mini heeft een hoogte van ongeveer 42 cm en daar zit nog een maat tussen.

Denk vooraf goed na welke je wil nemen. De grootste verlangt dagelijks een stevige lange wandeling. Ook de anderen moeten natuurlijk dagelijks uitgelaten worden, maar hebben niet zo’n lange wandeling nodig.

Ze zijn vrijwel in alle kleuren verkrijgbaar. Dat maakt de keus zo interessant.

De Australian Labradoodle

De vacht van een Australian labradoodle.

In principe bestaan er twee soorten als we naar de vacht kijken. Je hebt de wollen vacht en de fleece vacht. Daartussen heb je ook nog de curly fleece vacht. Vaak zie je de curly vacht.

De Australian Labradoodle verliest ook haren. Toch komen de losse haren en huidschilfers niet in de vrije ruimte terecht. Ze blijven in de dichte vacht zitten.

De losse haren moeten door borstelen uit de vacht verwijderd worden. Ook daar moet je de tijd voor nemen. Een keer om de twee dagen goed borstelen is noodzakelijk. Ook het trimmen moet niet onderschat worden.

Je beste maatje met een fleece vacht

Het gedrag van de Australian Labradoodle.

De Labradoodle is vrijwel tegen iedereen vriendelijk en sociaal. Ze bedelen vaak om een knuffel en aandacht.

Ze kunnen ontzettend veel van kinderen hebben. Ze doen niets liever dan met de kinderen spelen. Wanneer een kind verdrietig is, zullen ze het kind proberen te troosten.

Het zijn ook goede therapie honden voor kinderen met een handicap.

Ze zijn ook niet agressief ten opzichte van andere honden. Wanneer ze een andere hond niet aardig vinden, dan zullen ze hem zeker niet begroeten.

Het boek Labradoodle Geheimen

Zodra de Labradoodle pup in huis komt.

Je moet op de eerste plaats zorgen dat je alles goed hebt voorbereid.

Wat je allemaal in huis moet halen kun je lezen in het boek Labradoodle Geheimen.

Iedereen die een Labradoodle pup in huis haalt of als je al een langer een Labradoodle hebt, is het lezen van het boek Labradoodle Geheimen zeker aan te raden.

Je moet weten hoe je hem of haar moet opvoeden. Daar begin je mee zodra hij of zij binnenkomt.

Ook belangrijk is dat je weet hoe je hem zuiver moet maken. De plaatsing van de mand speelt daarin ook een belangrijke rol.

Iedere pup is van oorsprong een deugniet, zoals dat ook kleine kinderen zijn.

Ga dus op de juiste manier te werk als de pup in huis komt.

Wil je weten wat je allemaal moet doen als de pup in huis komt, lees dan het boek Labradoodle Geheimen. Het is een goedkoop en prettig leesbaar boek.

Als je wilt weten hoe je aan het boek Labradoodle Geheimen kunt komen, klik dan op deze link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *