Waarom een Labradoodle als een knuffel?

Een Labradoodle pup

Omdat een hond in huis gezelligheid brengt, willen er velen een hond aanschaffen. Het is echter wel van belang wat voor een hond je wilt nemen.

Veel honden, vooral een Labradoodle, geven aan de eigenaar weer vreugde in het leven en doet dat ook voor het gezin.

De eigenaar van de hond moet zelf ook meer in beweging komen.  Dat is vooral goed voor je gezondheid als je al wat ouder bent. Wanneer je een Labradoodle neemt en dan het grootste soort ben je verplicht dagelijks lange wandelingen te maken.

Bij het aanschaffen van een pup moet je hem van jongs af aan opvoeden.  Daar gaat veel tijd inzitten en dat moet je ervoor over hebben.

Wanneer je een Labradoodle pup neemt, zijn dat schatten en heel knuffelig. Klik maar eens hier!

Bij het aanschaffen van een Labradoodle komt heel wat kijken.

Wanneer je besloten hebt dat je een hond neemt, moet je er rekening mee houden dat niet alleen de aanschaf geld kost. Er komt veel meer bij kijken.

De dierenarts

De dierenarts

Inentingen. De hond zal zijn jaarlijkse inentingen moeten hebben van de dierenarts. Je kunt je daarvoor verzekeren, zodat je alleen de maandelijkse premie hoeft te betalen. De andere kosten bij een dierenarts worden dan vaak vergoed.

Voedsel. Het eten van de hond kost ook iedere maand een vast bedrag. Afhankelijk van de grootte van de hond zal hij, als hij groot is, ook meer eten. Het moet ook goede kwaliteitsvoeding zijn. Jij eet zelf goed dus je knuffel moet het ook goed hebben.

De mand en speeltjes. Voordat je de hond in huis hebt, moet je zorgen dat zijn plek aanwezig is. Dat kun je doen door een mooie mand aan te schaffen met daarin de nodige speeltjes. De mand moet je in de kamer plaatsen. Een Labradoodle pup is graag bij de mensen.

Ziekte. Wanneer de hond ziek wordt, moet je ermee naar de dierenarts. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. De verzekering helpt.

Cursus. Het is verstandig om met een pup naar een cursus te gaan. Dan kan hij socialiseren met andere honden en de eerste gedragsregels leren. Je moet daar snel mee starten.

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle Geheimen

Koop een pup bij een goede fokker en niet bij een broodfokker. Hoe je deze kunt herkennen, kun je in het boek Labradoodle Geheimen lezen. Daarin staat alles wat je van een Labradoodle moet weten.

De Labradoodle

Het bepalen van het hondenras

Je gaat je eerst oriënteren op het ras dat je graag zou willen hebben. Vaak heb je al een voorkeur vooraf, maar het is goed om je te verdiepen in alle eigenschappen van de hond die je zou willen hebben.

Je moet nagaan of de hond die je voorkeur heeft ook wel geschikt voor je is. Wil je hem dagelijks een paar keer uitlaten met daarbij minimaal tweemaal daags een lange wandeling. Ook moet je een Labradoodle wekelijks zeer goed borstelen om de losse haren en huidschilfers te verwijderen.

Wil je een schattige Labradoodle pup? Klik dan hier!

De pup

De Labradoodle pup

Wanneer je een pup neemt, moet je met het hele gezin dezelfde regels aanhouden. Het moet niet zo zijn dat hij van de een iets niet mag en van een ander gezinslid weer wel. Hij zal zich moeten houden aan de gedragsregels.

Het huis moet puppyveilig zijn. Hij moet niet kunnen kauwen op elektriciteitssnoeren, schoenen, pantoffels en dergelijke.

Zo moet je hem/haar ook afleren tegen je op te springen. Dat mag hij/zij ook niet bij een gezelschap doen als dat binnenkomt. Wees lief voor je hond dan is hij dat ook voor jou en de gezinsleden.

Wees altijd rustig en praat altijd met een zachte stem tegen je hond.

Een pup

Australian Labradoodle Puppy

Modetrend

Vaak is een hondenras erg in trek als het vaak op de TV komt. Daarom is de Labradoodle momenteel erg geliefd. Dat is niet voor niets. Het zijn schatten van honden en heel sociaal. Ze luisteren goed en de keuze is groot voor wat betreft kleur en vacht. De Labradoodle is een lieve, speelse hond.

Er zijn drie verschillende maten voor een Labradoodle. De grootste heeft een schofthoogte van 65 cm, de middelmaat ongeveer 50cm en de kleinste ongeveer 45 cm.

Spelende Labradoodle

Indien je de hond alleen graag voor binnen wilt hebben en er niet te ver mee wilt lopen, is de kleinste van dit ras het meest geschikt. Wil je dagelijks graag lange wandelingen maken, dan kun je het beste de grootste nemen.

De Labradoodle kan niet tot een ras worden gerekend. Het is een kruising van meerdere rassen. Een gewone Labradoodle is een kruising tussen een Labrador en een poedel.

Wil je een lieve, sociale, knuffelige hond, dan kun je kiezen voor de Labradoodle. Klik daarvoor hier!

Allergie

Omdat er behoefte was aan een hond die hypoallergeen is, is men een ras gaan kweken die aan deze eisen voldeed.

In eerste instantie kruiste men een poedel met een labrador. Daar is de naam Labradoodle uit ontstaan. Het eerste nestje leverde drie hondjes, waarvan er één hypoallergeen bleek te zijn.

Mensen die niet tegen honden kunnen, hebben last van hun haren dat ze verliezen en huidschilfers. Dat doen de Labradoodles niet. Ze verharen wel en laten ook huidschilfers los, maar deze komen niet in de vrije ruimte. Ze blijven tussen de zeer dichte vacht zitten en moeten daarom wekelijks zeer goed geborsteld worden.

Een donkere Labradoodle

Een donkere Labradoodle

Wanneer een persoon niet tegen het speeksel van een hond kan, moet hij beter maar geen hond nemen. Hij is dan in principe voor iedere hond allergisch.

Om te komen tot een Labradoodle waarvan je zeker weet dat hij hypoallergeen is, is men verder gaan kruisen waardoor de Australian Labradoodle is ontstaan. Er zijn nu meerdere rassen met elkaar gekruist, maar daar doet men wel geheimzinnig over.

Van deze hond, de Australian labradoodle, kun je vooraf weten wat de eigenschappen van de hond zijn en dat kun je bij de Labradoodle niet altijd zeggen.

De labradoodle

Toch is een Labradoodle ook een zeer geliefde hond die zeer lief is voor kinderen en graag bij het gezin hoort.

Een Labradoodle is een prettig huisdier. Hij is intelligent, lief en wil graag spelen. Hij heeft wel een consequente opvoeding nodig.

De juiste keuze

Zorg ervoor dat je voor de aanschaf eerst leest waaraan je als eigenaar van een Labradoodle moet zorgen.

Een labradoodle met kind

Labradoodle met kind

Je moet vooraf weten waar je aan begint bij de aanschaf van de Labradoodle. Het zijn schatten van honden maar hebben, zeker in het begin, een consequente opvoeding nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *