De aanschaf van een gezinshond “de Labradoodle”.

Een krullende Labradoodle

Wil je een hond nemen en twijfel je nog of je een Labradoodle in huis wilt halen, moet je niet meer twijfelen.

Een Labradoodle is een geweldige gezinshond. Het is wel belangrijk dat je eerst alles te weten probeert te komen over een Labradoodle.

Zo moet je bijvoorbeeld weten waar je een Labradoodle aanschaft. De aanschaf van een Labradoodle is belangrijk.

Ook moet je weten wat naast het lieve karakter nog een belangrijk voordeel is om een Labradoodle te nemen.

 

De aanschaf van een gezinshond “de Labradoodle”.

Je moet een Labradoodle pup aanschaffen bij een goede fokker. Een goede fokker zal je direct herkennen als je er voor de eerste keer komt.

Hij zal proberen te achterhalen waar zijn pup terecht komt. Bevalt hem dat niet, dan zal hij de pup niet aan je verkopen.

Bij een broodfokker is dat anders. Hij zal alleen maar proberen zijn pup zo snel mogelijk te verkopen. Je zult er ook maar moeilijk achter kunnen komen of dat de pup alle inentingen heeft gehad. Vraag de verkoper niets, koop er dan geen pup.

Het zijn lieve honden

De Labradoodle pup

Doe je dat toch dan loop je het risico dat, wanneer je de pup in huis hebt hij of zij snel ziek wordt. Dan moet je naar de dierenarts. Je moet dan, maar hopen dat hij nog beter gemaakt kan worden.

Wat moet je in huis halen?

Voordat de pup in huis komt, zal je alles moeten hebben wat een pup nodig heeft.

Hij moet een mand hebben die je in de kamer moet leggen. Hij is graag bij mensen dus je moet de pup niet afzonderen.

Ook moet je zorgen dat je voldoende speeltjes hebt. Doe je dat niet dan kan de pup zich gaan vervelen en op de houten stoelpoten kauwen. Dat kun je gemakkelijk voorkomen door de speeltjes.

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

Bezoeken aan een dierenarts zijn kostbaar. Je kunt ook het beste, zodra je de pup in huis hebt een verzekering afsluiten. Wacht daar niet mee. Wordt de pup ziek, doordat hij bijvoorbeeld last aan zijn darmen heeft, waarvoor hij behandeld is en je sluit dan pas de verzekering af, dan worden de darmen bij de verzekeringsmaatschappij uitgesloten.

Zo zijn er veel belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een Labradoodle.

 

Hypoallergeen

De vacht van een Labradoodle is ideaal voor mensen met een allergie. De vacht verhaart minder. Je moet de vacht wel goed onderhouden. Je moet de Labradoodle om de twee dagen goed borstelen. De vacht moet in een goede conditie blijven. Onderhoud kost tijd en dat moet je ervoor over hebben.

De Labradoodle

De Labradoodle

Je moet de vacht niet alleen goed borstelen, maar ook regelmatig wassen.

Het borstelen

Je moet bij een hond niet alleen de bovenkant borstelen. Ook de onderkant is belangrijk.
Wanneer je hem aan de bovenzijde goed borstelt kunnen er aan de onderzijde klitten blijven zitten. Dat moet je dus niet hebben.

Bij het borstelen begin je met het haar in lagen te spreiden en dan tegen de richting van de haargroei in te borstelen. Je moet onderaan beginnen. Werk daarna laagje voor laagje naar boven. Je moet dus aan de poot beginnen.

Gaat de klit er niet uit dan moet je hem eruit knippen.

In het borstelen kruipt veel tijd, maar je moet vooraf weten dat het nodig is. Gebruik een hoge tafel. Zo voorkom je rugklachten.

Het wassen

Je moet een Labradoodle niet te vaak wassen. De vacht heeft een zelfreinigend vermogen. Je moet de Labradoodle natuurlijk wel wassen als hij erg vuil is.

Spelende Labradoodle

Spelende Labradoodle

De Labradoodle houdt van water. Dat zul je merken wanneer je gaat wandelen en je let niet op. Loop je langs een sloot dan zal hij daar gemakkelijk inspringen. Dan is het belangrijk dat je hem wast. Je weet niet wat er allemaal in de sloot zit en je wilt niet hebben dat je hond ziek wordt.

Was je de Labradoodle te veel dan gaat het evenwicht van de vacht en huid verloren. Kies een goede shampoo. Afspoelen is vaak al voldoende.

Tips die je moet weten bij de aanschaf van een gezinshond “de Labradoodle”.

Wat moet je doen als je pup tegen iedereen opspringt of gaat blaffen?
Hoe kun je het trekken aan de riem afleren wanneer je hem uitlaat?
Zo zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden.

A

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle Geheimen

ls je het boek “Labradoodle Geheimen” leest, kom je alles te weten wat je over de Labradoodle moet weten. Dat geldt niet alleen bij de aanschaf, maar ook als je de Labradoodle al wat langer in je bezit hebt. Het is een boek dat je graag zult lezen.

Je zult lezen dat de aanschaf van een gezinshond “de Labardoodle” de beste keus is die je kunt maken, wanneer je een gezin met kinderen hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *