Aanschaf Labradoodle pup moet je goed voorbereiden

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle geheimen

Je ziet tegenwoordig steeds meer Labradoodles. Ze zijn erg populair en dat is begrijpelijk. Het zijn lieve, actieve en zorgzame honden die, wanneer je ze hebt, erg trouw zijn. Toch heeft de populariteit ook een keerzijde. Doordat ze zo populair zijn worden, worden er steeds meer gefokt. Ook de broodfokkers zien hier winst te behalen. Daarom moet je oppassen waar je een Labradoodle koopt. De aanschaf van een Labradoodle pup moet je goed voorbereiden.

Hoe je een broodfokker van een goede fokker kunt onderscheiden, kun je lezen in het boek “Labradoodle Geheimen”. Lees dat eerst voordat je een Labradoodle aanschaft. Een goede fokker zal eerst kijken of zijn pup in een goed gezin terecht komt. Wanneer hij daarbij zijn twijfels heeft, zal je een pup bij hem niet kunnen kopen.

Bij een broodfokker is dat anders. Die zal je onmiddellijk zijn pup meegeven, als hij er maar aan verdient. Bij het kopen van een pup van een broodfokker loop je het risico dat als je thuis bent hij snel ziek wordt. Je gaat er dan mee naar een dierenarts en deze zal je vaak de raad geven om de pup in te laten slapen. Je bent dan niet alleen je geld kwijt, maar ook je kostbaarste bezit dat je onlangs aangeschaft had.

 

 

Het lezen van het boek van Labradoodle Geheimen is noodzakelijk, omdat er veel zaken instaan die je vooraf, dat je de pup in huis haalt, allemaal eerst moet weten.

Labradoodle pup

Aanschaf Labradoodle pup moet je goed voorbereiden

Je moet weten wat voor een Labradoodle je wilt hebben. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten. Over het algemeen zijn Labradoodles lang, met lange benen en een algemene atletische uitstraling. Er zijn drie Labradoodle-grootten, de Standard (large), Mini (medium) en Toy (small) genoemd. Binnen elke groep varieert de lengte van een Labradoodle afhankelijk van de ouderlijn.

De Standaard maat

Dit is de meest voorkomende Labradoodle-maat. Labradoodles van standaardformaat hebben een grootte van 50 / 65 cm (gemeten van de schouder tot de poot), maar wegen doorgaans slechts 50 – 70 pond. Vrouwtjes hebben de neiging kleiner te zijn in termen van gewicht en lengte dan mannetjes. Merk op dat Labradoodles veel groter lijken te zijn door hun dikke vacht.

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Mini-formaat Labradoodles

De normale grootte voor een Mini Labradoodle is 40 / 48 cm (gemeten van de schouder tot de poot). Mannetjes en vrouwtjes lijken in grootte op elkaar.

 

Speelgoedgrootte Labradoodles

De normale grootte voor een speelgoed Labradoodle is 30 / 40 cm (gemeten van de schouder tot de poot). Het gewicht varieert van 15 tot 20 kilo. Mannetjes en vrouwtjes hebben meestal dezelfde lengte.

Wandelingen

Wanneer je graag van lange wandelingen houdt, is de standaard Labradoodle iets voor je. Ze maken graag dagelijks lange wandelingen. Een of enkele uren per dag lopen vinden ze heerlijk. Het zijn actieve en speelse honden. Wanneer er in het gezin kinderen zijn, kan daar de standaard Labradoodle graag mee spelen.

Ook tijdens de zomermaanden wanneer kinderen in het water aan het spelen zijn, zal hij zeker meedoen. Wanneer je gaat wandelen is het oppassen, omdat hij wanneer er een sloot is met water er graag inspringt. Vaak is dat niet gewenst, omdat hij helemaal onder de troep kan zitten. Je zal hem eerst moeten wassen, voordat hij weer in huis kan komen.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

De kleine is een leuke maat in binnen te hebben. Ze zullen met hun staart niets van de tafel kunnen slaan. Ook deze zijn zeer lief voor kinderen en het zijn echte kroelers die graag in de buurt van de kinderen blijven.

Hypoallergene honden

In principe werden de Labradoodles gefokt voor personen die een geleidehond nodig hadden, maar allergisch voor honden zijn. Deze personen zijn allergisch voor de uitvallende haren en huidschilfers.

Ook de hypoallergene Labradoodle verhaart en laat huidschilfers los. Toch zullen deze losse haren en huidschilfers niet in de vrije ruimte komen, omdat ze in de zeer dicht vacht blijven zitten. Daarom moeten ze vaak grondig geborsteld worden.

Ze zijn gefokt, in eerste instantie uit een Labrador Retriever en een poedel. De een werd gebruikt voor de intelligentie van het ras en de andere voor de vacht. Dat had succes. Daardoor is de Labradoodle ontstaan, die nu zeer geliefd is geworden.

Opvoeden

Ook een Labradoodle pup moet goed opgevoed worden. Doe je dat niet dan zal hij niet prettig in omgang zijn. Een Labradoodle kun je gemakkelijk alles aanleren, maar daar moet je vroeg mee starten.

Het opleiden van een puppy moet zo vroeg mogelijk beginnen. Het vermogen om te leren bij een jonge pup is opmerkelijk groot, hoewel we het misschien niet zien en het gewoon behandelen als een pluizig knuffelbeestje. We zouden niet verder van de waarheid kunnen zijn, omdat de puppy heel snel zowel positieve als negatieve gedragseigenschappen oppikt.

Het onderwijzen van netheid thuis is niet ingewikkeld.

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Bij aankomst in haar nieuwe huis, zou de pup niet geleerd hebben om een ​​consistente netheid te handhaven en zou hij op verschillende plaatsen zijn behoefte kunnen doen. De uitzondering is zijn hol, een puppy zou dit gebied normaal schoonhouden. De manier om snel succes te behalen is frequente en regelmatige uitstapjes met de puppy, vooral bij het ontwaken, na de maaltijd en tijdens het spelen.

Straf de puppy NIET als het toevallig een fout maakt. Je moet de puppy echter altijd belonen als het iets goed doet. Wacht niet tot de puppy aangeeft dat hij wil gaan wandelen, omdat hij zijn fysiologische behoeften nog niet kan beheersen. Bovendien is de pup te zeer verdiept in het leren over de nieuwe wereld, om na te denken over zijn urine.

Soms kan de puppy rusteloos worden en intens beginnen te spinnen, terwijl hij op de vloer snuffelt, wat een teken is dat hij moet gaan wandelen. De puppy moet zo vaak mogelijk een wandeling maken en beloond worden als het erin slaagt zichzelf op de juiste plaats te ontlasten.

Onze hond is niet het middelpunt van de wereld.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

Laten we onze puppy niet leren dat er altijd iemand in de buurt zal zijn om ermee te spelen of om hem naar  zijn mand te brengen (tenzij de eigenaar van de puppy de komende jaren aan de voorwaarden kan voldoen om dit te doen). Waarom? Er komt een tijd dat de euforie van een nieuw huis zich zou hebben gevestigd en het proza ​​van het dagelijks leven zou terugkeren (werk, school, de plichten van het dagelijks leven). Uw hond zal deze scheiding niet begrijpen. De puppy went snel aan het ritme van het dagelijks leven en het is onze taak om het vanaf het begin aan het ritme te laten wennen om verlatingsangst, nervositeit of andere soortgelijke vormen van gedrag te voorkomen.

Puppy’s moeten zo snel mogelijk aan het ritueel van het dagelijks leven wennen, zodat ze zich veilig voelen.

Houdt rekening met de normale tijden van eten, wandelen, rusten en slapen.

Een hond trainen.

De beste trainingsmethode is om positieve bekrachtiging te gebruiken: het gewenste gedrag moet elke keer worden beloond. De beloning zou een vaste waarde moeten worden. Bij het begin van de training, is het raadzaam om de hulp van een gekwalificeerde instructeur te gebruiken.

Voordat u uw puppy inschrijft op een school, moet u de structuur van de cursus bekijken: kijk of de honden graag en vreugdevol deelnemen of in plaats daarvan er geïntimideerd uitzien. Controleer ook of de instructeurs kalm zijn wanneer ze instructies geven of dat ze in plaats daarvan fysiek aan hun honden trekken.

Het boek Labradoodle Geheimen

Het boek lezen is zeker geen overbodige luxe. Iedereen die een Labradoodle aanschaft of er een heeft moet het boek lezen. Er staat alles in wat je moet weten. Zo zijn een aantal zaken heel belangrijk. Welke spuiten moet een puppy hebben? Wanneer moet je naar een dierenarts gaan? Wat zijn de kosten van een Labradoodle? Welke voeding moet je hem geven? Waar moet zijn mand staan? Zo zijn er nog talrijke vragen waarop je het antwoord moet weten.

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle geheimen

Het boek Labradoodle Geheimen is een goed en vooral ook goedkoop boek dat je zeker in je boekenkast moet hebben staan wanneer je het gelezen hebt. Je kunt het regelmatig terugpakken wanneer je een probleem hebt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *