Wil je een gezinshond dan is een Labradoodle zeer geschikt

Een Labradoodle pup

Wil je een gezinshond dan is een Labradoodle zeer geschikt

Het aanschaffen van een hond doe je niet zomaar. Wanneer je van plan bent om een hond te kopen, moet je je eerst een aantal vragen stellen.

Welke hond past bij je gezin? Welke hond is geschikt met kinderen? Wat voor een hond wil je hebben? Waar kan ik vertrouwd een hond kopen? Heb je voldoende tijd voor je nieuwe huisdier? Hoe moet je een pup opvoeden? Dat zijn enkele vragen die je je vooraf moet stellen.

Wanneer je besluit om een Labradoodle te nemen heb je een goede keus gemaakt.

De krullende Labradoodle

Wanneer de Labradoodle je hart heeft gestolen klik dan hier om alles te weten te komen voordat je de pup aanschaft.

De aanschaf

Het aanschaffen van een Labradoodle kan moeilijk zijn. Je moet een Labraddoodle pup kopen op een vertrouwd adres.

Er zijn twee soorten fokkers van honden namelijk de goede en de slechte. De slechte dat zijn de broodfokkers.

Een goede fokker zal, als je een Labradoodle pup wilt aanschaffen vragen naar bijvoorbeeld je gezinssituatie. Hij zal nagaan of je geschikt bent voor het houden van een Labradoodle. Ben je in de ogen van de fokker niet geschikt, dan zul je bij hem geen pup kunnen kopen.

Bij een broodfokker kun je altijd een pup kopen. Hij wil alleen maar geld ontvangen. Ook zal een pup van een broodfokker waarschijnlijk niet alle nodige onderzoeken hebben gehad en ook niet de juiste inentingen.

Vaak ontstaan er problemen wanneer je de pup een aantal weken in huis hebt. Hij of zij wordt ziek en dan moet je naar de dierenarts. In sommige gevallen moet je de pup zelfs laten inslapen.

Voorkom dit door naar een goede fokker te gaan. Hoe je een goede fokker kunt vinden, lees je in het boek Labradoodle Geheimen.

De lieve uitstraling van een Labradoodle

Voor een schat van een hond en vooral een knuffelige, klik je hier!

Soorten Labradoodles

Er zijn veel verschillende soorten Labradoodles. Wanneer je naar de vacht en kleuren kijkt is de keuze zeer groot. Het gaat hierbij om met welke honden hij is gekruist. De gewone Labradoodle is een kruising van een Labrador retriever en een poedel.

Je kunt daarom als we naar de vacht kijken een Labradoodle met krullen hebben, maar ook met gewoon hangend haar.

Een labradoodle

Ook de kleuren kunnen verschillen. Je kunt ze in bijna alle kleuren aantreffen.

Wanneer je kijkt naar de grootte heb je drie verschillende maten.

De kleinste wordt vaak gekozen door personen die een hond willen hebben voor in huis. Hij wordt ongeveer 40 cm schofthoogte. Hij zal met zijn staart niets van tafel kunnen slaan.

De grootste heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm. Met deze hond moet je dagelijks lange wandelingen maken. Daar moet je de tijd voor hebben.

De keuze van de grootte is dus afhankelijk van de tijd die je er dagelijks voor uit kunt trekken om lange wandelingen te maken.

Hypoallergeen

Ondanks dat er wordt beweerd dat de Labradoodle hypoallergeen is, is dat niet bewezen.

Dat 98% van de mensen die een Labradoodle aanschaffen geen last hebben van een allergie heeft andere oorzaken.

De Labradoodle

Een Labradoodle verliest ook haren, maar zullen niet in de vrije ruimte komen. De uitgevallen haren blijven in de vacht zitten. De komt omdat de vacht van de hond zo dicht en vast is.

Ook zal deze hond huidschilfers afscheiden die ook door de vaste vacht worden vastgehouden.

Personen die een allergie hebben kunnen niet tegen de loskomende haren en huidschilfers van honden. Daar heb je bij een Labradoodle dus geen last van. Hij moet daarom wel extra goed verzorgd worden

Doordat de vacht zo zacht, vast en dicht is, moet de hond vaak worden geborsteld. Hierbij worden de losse haren en huidschilfers verwijderd.

Het is ook verstandig om hem minimaal een keer per jaar te laten knippen. Indien er klitten inzitten, moet hij zonder meer geknipt of geschoren worden.

Voordelen bij de aanschaf van een hond

De aanschaf van een hond geeft plezier aan je bestaan. Hij zal altijd blij zijn als je weer thuiskomt. Ook zal een hond over het algemeen het huis goed bewaken als je weg bent.

Wanneer je een hond hebt, leef je over het algemeen langer. Dat komt omdat je zelf meer beweging hebt. Een hond moet twee tot driemaal per dag uitgelaten worden. Je maakt dus vaak wandelingen.

De Labradoodle

Wil je een zorgzaam, lief en trouw huisdier? klik dan hier!

Belangrijk bij de aanschaf van een hond

Wanneer je twijfelt of je wel of geen hond wilt nemen, moet je eerst de antwoorden weten op belangrijke vragen. Als je namelijk naar een pup gaat kijken, zal je zo overstag gaan om hem te kopen.

Het is zeer verleidelijk om een de pup te kopen. Denk echter eerst goed na wat je wilt doen.

De hond moet in je gezinssituatie passen. Wanneer je kleine kinderen hebt, moet hij kindvriendelijk zijn.

Een Labradoodle

Een Labradoodle

Je moet de tijd hebben om de pup op te voeden.

Kan de hond zich binnenshuis voldoende bewegen? Een grote hond heeft meer beweging nodig dan een kleine. Ook zijn er hondenrassen die van nature de behoefte hebben aan veel beweging.

Mag je een hond in huis hebben? Wanneer je een huurhuis hebt, kan het zijn dat je geen hond in huis mag hebben. Dat staat dan in het huurcontract.

De levendige Labradoodle

Er zijn hondenrassen die veel verzorging nodig hebben. Er zijn rassen die vaak geborsteld moeten worden om het klitten van de haren te voorkomen.

Zijn er voldoende uitlatingsmogelijkheden in de buurt waar je woont?

Je moet er ook van uitgaan dat een hond tussen de 10 en 15 jaar oud zal worden. Wanneer je dus zelf al op leeftijd bent, moet je je afvragen of het nog verantwoord is om een hond te nemen.

Een hond uit een asiel zal minder geld kosten voor de aanschaf dan een rashond.

Een hond kost geld, omdat de voeding die hij eet van een goede kwaliteit moet zijn. Ook heeft hij regelmatig inentingen en wormkuren nodig.

Wanneer een hond ziek wordt, moet hij naar de dierenarts. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Je kunt je daartegen verzekeren door een hondenverzekering af te sluiten, zodat je alleen de maandelijkse premie

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

moet betalen.

Indien je hem tijdens een vakantie mee naar het buitenland wilt nemen, heeft hij speciale vaccinaties nodig.

Ga dus voor de aanschaf na waar je allemaal moet voldoen om ervoor te zorgen dat de hond in je gezin een goed leven krijgt.

Wil je een knuffeldier? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *