Wat eet een Labradoodle?

Een lieve Labradoodle

Een krullende Labradoodle

Wat eet een Labradoodle is een vraag die snel gesteld zal worden wanneer je een Labradoodle pup in huis haalt.

Wanneer je een Labradoodle hebt aangeschaft dan moet je weten wat voor voeding hij of zij mag hebben. De voeding is net zoals voor een mens erg belangrijk.

Er zijn veel mensen die denken dat een hond alles mag eten, maar dat is zeker niet het geval.

De voeding helpt je hond bij de ontwikkeling van het fysieke gestel. Het helpt je hond ook weerbaarder te maken tegen bacteriën en infecties.

Er zijn ook voedingsmiddelen die schadelijk zijn voor je hond. Soms zijn voedingsmiddelen giftig.

Door hier te klikken kom je op de website van het boek Labradoodle Geheimen wat je zeker eerst moet lezen voordat je een pup in huis haalt.

Wat mogen honden vooral niet eten?

Laat je hond niet met de pot mee eten. Vroeger deed men dit wel, maar nu weten we beter. In onze voedingsmiddelen zitten vaak stoffen die niet goed zijn voor je hond. Sommige stoffen zullen bij een hond niet verteren. Dit kan op de lange duur tot vergiftiging leiden.

Geef daarom gewoon goed hondenvoer. Dan zal hij of zij geen problemen krijgen met het verteren van het voedsel.

Geef je hond geen chocolade. Dit kan namelijk zeer gevaarlijk voor de gezondheid van je hond zijn. Honden hebben in principe geen last van de chocolade, maar wel van de cafeïne en theobromine die in de chocolade zit. Deze stoffen kunnen levensbedreigend zijn voor de Labradoodle.

Alcohol is slecht voor de gezondheid van je hond. Net zoals bij een mens heeft alcohol invloed op de hersenen. Bij een hond is dat veel sterker, omdat hij kleiner is dan de mens. Hoe kleiner de hond hoe groter het gevaar.

Geef je hond geen zuivelproducten. Honden kunnen niet de lactose in de zuivel afbreken. Laat hem of haar dus ook niet likken aan een ijsje, hoe goed het ook bedoeld is.

Cafeïne moet je niet aan je hond geven. Bij een te grote inname kan hij rusteloos worden, sneller ademen en zelfs zover gaan dat hij of zij spiertrekkingen ervan kan krijgen. Je hond kan in coma raken en erdoor overlijden.

Ongekookte aardappelen zijn ook giftig voor een hond. Er zit savanne in. Ze kunnen daardoor vergiftigd worden.

Zorg ervoor dat je Labradoodle zo min mogelijk suikers binnenkrijgt. We weten dat als wij te veel suikers nemen te dik worden en dat is bij een hond niet anders. Ook worden de tanden erdoor aangetast.

Geef je hond geen tomaten of paprika’s. Deze groenten kunnen de ontstekingen, die je hond misschien heeft, verergeren. Ook kunnen de groenten allergische reacties veroorzaken.

Klik hier en lees het boek Labradoodle Geheimen.

Andere voedingsmiddelen

Er zijn nog meer voedingsmiddelen die je beter niet aan je hond kan geven. Wil je dat allemaal precies weten voordat je de Labradoodle aanschaft, dan is het belangrijk dat je het boek “Labradoodle Geheimen” eerst goed doorleest.

Zorg ervoor dat je alles te weten komt voordat je een Labradoodle pup in huis haalt.

Verzekering

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

Je moet ook nakijken of je misschien een hondenverzekering wilt afsluiten. Als je dat wilt doen dan moet je die afsluiten op het moment dat de pup in huis komt. Dan worden de kosten bij een dierenarts vergoed.

Een bezoek aan de dierenarts is nooit goedkoop, maar door zo’n verzekering hoef je niets of heel weinig zelf te betalen.

Welke spullen moeten in huis zijn?

Voordat je de pup in huis krijgt, moet je weten wat je allemaal moet doen.

De pup zal een vaste plaats in huis moeten hebben. Omdat een Labradoodle niet graag alleen in huis is, moet je zijn mand in de kamer plaatsen.

Hij zal ook een BEng moeten hebben. Dan kan hij veilig worden opgeborgen als iedereen van huis is.

Een pup moet voldoende speeltjes hebben, zodat hij of zij zich niet gaat vervelen.

Uitlaten

Je moet je realiseren dat als je een hond in huis neemt hem of haar op vaste tijden naar buiten laat gaan. Hij of zij maakt graag lange wandelingen. Of het nu regent of niet, je moet ermee naar buiten.

Geef altijd, ook bij het uitlaten, duidelijke commando’s. Alle huisgenoten moeten dezelfde commando’s geven.

Zo zijn er veel meer zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een pup in huis haalt.

Lees daarom het boek Labradoodle Geheimen. Het is een goed leesbaar goedkoop boek waar bijzonder veel in staat wat je moet weten.

Het is ook een leerzaam boek als je al wat langer een Labradoodle in je bezit hebt.

Een lieve Labradoodle

Een labradoodle pup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *