Wanneer je een Labradoodle wilt aanschaffen

Een Labradoodle pup is een schattig en lieve hond

Een Labradoodle pup

Wanneer je een hond wilt aanschaffen, maar je ziet op tegen de haren die er in huis gaan rondslingeren, dan is een Labradoodle de aangewezen hond voor je.

Het is wel heel belangrijk dat je voor de aanschaf weet wat er allemaal op je af komt als je een Labradoodle wilt aanschaffen.

Daarom is het van groot belang dat, als je een Labradoodle wilt aanschaffen, weet waar je aan begint. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Dat geldt niet alleen als je een pup wilt kopen, maar ook als je al een wat oudere hond uit een asiel. Het karakter van een hond uit een asiel is vaak al gevormd, terwijl je dat bij een pup nog zelf moet doen.

Wanneer je een pup neemt zal je de eerste periode veel tijd, energie en geduld moeten hebben om hem op te voeden.

Lees daarom voor de aanschaf het boek Labradoodle Geheimen. Klik daarvoor hier!

Wanneer je het boek leest, kom je alle belangrijke zaken tegen die je moet weten.

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

De fokker

Bij de aanschaf van een pup moet je weten dat je met een vertrouwde fokker te maken hebt. Wanneer je zo’n fokker gevonden hebt, zal deze naar het gezin vragen waar zijn pup in terecht komt. Ook zal hij ervoor zorgen dat je pup alle nodige inentingen heeft gehad. Hij zal zijn pup niet meegeven voordat de fokker er 100% van overtuigd is dat zijn pup in goede handen komt.

Een broodfokker zal niet vragen waar de pup naar toe gaat. Bij zo’n fokker gaat het alleen om het geld.

Je betaalt wel minder dan bij een vertrouwde fokker, maar bij een broodfokker heb je een groot risico dat de pup snel ziek wordt. Dan moet ermee naar de dierenarts en in het ergste geval zal hij de pup in moeten laten slapen. Dat is een zeer vervelend voorval. Dat moet en kun je dus voorkomen.

Lees in het boek hoe je bij een goede fokker terecht kunt komen.

De krullende vacht

De krullende vacht van de Labradoodle

De vacht

Een Labradoodle wordt niet alleen gekozen, omdat het zo’n lieve hond is, maar ook omdat hij of zij hypoallergeen is. Dat wil zeggen er zullen geen haren of huidschilfers in de kamer rond dwarrelen.

Het zijn de haren en huidschilfers waar personen die allergisch zijn vaak niet tegen kunnen.

De Labradoodle

De Labradoodle

Ook een Labradoodle verhaart. De haren en de huidschilfers komen echter niet los. Zij blijven in de zeer dichte vacht zitten.

Om deze reden moeten de Labradoodles ook minimaal een maal per week grondig geborsteld worden. Daar moet je de tijd voor hebben en nemen.

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Het onderhoud van de vacht

Tijdens het borstelen moet je het haar in lagen spreiden. Tegen de richting van de haargroei moet je gaan borstelen. Vervolgens moet je laag voor laag met de haargroei meeborstelen. Zorg voor een goede borstel. Je moet onderaan de poot beginnen en langzaam naar boven werken. Dan langzaam naar de buik en de rug en zo naar het hoofd. Vergeet vooral de buik niet.

Je moet met stevige slagen borstelen. Zit er een klit in het haar dan kun je deze ontvetten door gebruik te maken van talkpoeder. Komt de klit er niet uit dan moet je die eruit knippen. Je moet met de haarrichting mee knippen. Ziet de vacht er na het borstelen niet mooi uit dan is het verstandig om met een plantenspray de vacht te besproeien.

Wassen

Een pup

Australian Labradoodle Puppy

In principe hoef je de vacht van een hond niet te wassen. De vacht heeft een zelfreinigend vermogen.

Toch is het soms nodig om een hond te wassen. Als hij in modder heeft gespeeld.

Een Labradoodle speelt graag met water en zal als hij de kans krijgt zal hij in een sloot springen. Daar kan hij erg vuil uitkomen. Om de stank te verwijderen is het dan nodig om de Labradoodle goed te wassen.

Zorg dat je na het wassen de haren goed uitspoelt. Al het vuil moet uit de vacht verwijderd worden.

Plaats de Labradoodle op een hoge tafel als je zijn vacht wilt onderhouden. Maak je hond vast met een riem, zodat hij er niet af kan vallen. Je hebt het dan zelf veel gemakkelijker.

Start op jonge leeftijd met dit ritueel.

Lees daarvoor en voor veel andere belangrijke zaken waar je allemaal op moet letten het boek Labradoodle Geheimen. Klik daarvoor hier!

Een Pup

Een Labradoodle Pup

Tips

Wanneer je een Labraoodle wilt aanschaffen dan moet je bijvoorbeeld weten wat je allemaal in huis moet halen voordat de pup in huis komt. Waar zal hij zijn plekje moeten hebben? Wat voor voedsel moet hij hebben? Hoe moet je hem of haar opvoeden? Moet hij of zij naar een puppy cursus? Kun je de je hond verzekeren en hoe? Een grote Labradoodle moet dagelijks een lange wandeling maken. Daarom moet je de keus maken voor een grootte, middelmaat of de kleine.

 Zo zijn er heel veer vragen waarop je een antwoord kunt krijgen als je het boek Labradoodle Geheimen leest. Vergeet vooral niet eerst het boek te lezen. Dat kan je veel problemen besparen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *