Waarom een Labradoodle als huisdier nemen?

Een labradoodle

Een hond brengt niet alleen gezelligheid in de woning maar, bied je ook bescherming. Om deze redenen willen veel personen een hond aanschaffen. Je moet vooraf wel goed bekijken. Toch is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat wat je allemaal moet doen als je een hond in huis neemt.

Veel honden geven aan de eigenaar plezier in zijn leven. De hond brengt leven in huis. De eigenaar van de hond zal zelf ook meer in beweging moeten komen. Vooral als je wat op leeftijd bent is dat goed voor je. Je moet dagelijks een paar keer per dag naar buiten om een wandeling te maken. Hij zal zijn behoefte moeten kunnen doen.

Wanneer je een Labradoodle neemt, waarvan er drie maten zijn, moet je als je de grootste neemt dagelijks een lange wandeling maken.

Waarop moet je allemaal letten?

Je moet vooraf eerst alles proberen te weten te komen waar je allemaal aan moet voldoen voordat je een hond in huis haalt. Elk ras heeft zijn eigen behoeften.

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle geheimen

Daarom is het van groot belang dat je voor de aanschaf van een Labradoodle eerst het boek Labradoodle Geheimen doorleest.

Zo moet je bijvoorbeeld weten waar je de pup moet kopen, hoe je hem of haar moet opvoeden, wat je in huis moet halen voordat hij binnenkomt, wat de slaaplaats moet worden, waarvoor je een bench moet hebben, welke voeding je de pup moet geven en hoe vaak je bijvoorbeeld naar een dierenarts moet gaan. Zo zijn er nog veel meer belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.

Wanneer je een jonge hond neemt, moet je hem/haar opvoeden en daar gaat best veel tijd inzitten.

Wanneer je de Labradoodle in je hart hebt gesloten, moet je alle geheimen ontdekken. Klik hier.

 

Een hond kost geld

Waar moet je de pup kopen? Hoe kun je een broodfokker van een goede onderscheiden?

Wanneer je besloten hebt dat je een hond neemt, moet je er rekening mee houden dat niet alleen de aanschaf geld kost. Er komt veel meer bij kijken.

Inentingen. De hond zal zijn jaarlijkse inentingen moeten hebben van de dierenarts.

Voedsel. Het eten van de hond kost ook iedere maand een vast bedrag. Afhankelijk van de grootte van de hond zal hij, als hij groot is, ook meer eten.

De mand en speeltjes. Voordat je de hond in huis hebt, moet je zorgen dat zijn plek aanwezig is. Dat kun je doen door een mooie mand aan te schaffen met daarin de nodige speeltjes.

Ziekte. Wanneer de hond ziek wordt, moet je ermee naar de dierenarts. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Je kunt een dierenverzekering afsluiten. Dan betaal je maandelijks een vast bedrag en dan is hij of zij voor de meest voorkomende ziektes verzekerd. Ook de consulten zul je dan vergoed krijgen.

Cursus. Het is verstandig om met een pup naar een cursus te gaan. Dan kan hij socialiseren met andere honden en de eerste gedragsregels leren.

Het bepalen van het hondenras

Labradoodle pup

Wanneer je graag een hond wilt hebben, maar allergisch bent voor een hond kun je nu de hypoallergene hond “de Labradoodle” nemen. Iemand die allergisch is voor honden kan niet tegen de haren en huidschilfers die in de ruimte verspreid worden. Ook een Labradoodle zal verharen en huidschilfers verliezen. Deze blijven echter in de dichte vacht van de Labradoodle zitten. Daarom kan een allergisch persoon ook tegen een Labradoodle.

Omdat de losse haren in de vacht blijven zitten, moet je er wekelijks de tijd voor nemen om hem of haar goed te borstelen.

Voor een allergisch persoon die graag een hond wilt hebben, is de Labradoodle de geschiktste hond.

De pup

Wanneer je een Labradoodle pup neemt, moet je met het hele gezin dezelfde regels aanhouden. Het moet niet zo zijn dat hij van de een iets niet mag en van een ander gezinslid weer wel. Opvoeden van de pup is heel belangrijk. Hij of zij zal zich moeten houden aan de gedragsregels.

Het huis moet puppyveilig zijn. Hij moet niet kunnen kauwen op elektriciteitssnoeren, schoenen, pantoffels en dergelijke.

Zo moet je hem/haar ook afleren tegen je op te springen. Dat mag hij/zij ook niet bij een gezelschap doen als dat binnenkomt.

Wees altijd rustig en praat ook met een zachte stem tegen je hond. Ook het opvoeden wordt zeer goed omschreven in het boek Labradoodle Geheimen.

Modetrend

Vaak is een hondenras erg in trek als het vaak op de TV komt. Daarom is de Labradoodle momenteel erg geliefd.

Labradoodle speelt graag met kinderen

De Labradoodle is een lieve, speelse hond. Een Labradoodle als huisdier is zeker een goede beslissing. Het gaat daarbij dan niet op de modetrend, maar het zijn gewoon zeer lieve sociale honden die ook nog eens zeer lief voor kinderen zijn. Ze spelen graag met kinderen en zeker als de kinderen met water aan het spelen zijn. Het zijn echte gezinshonden.

Er zijn drie verschillende maten voor een Labradoodle. De grootste heeft een schofthoogte van 65 cm, de middelmaat ongeveer 50cm en de kleinste ongeveer 45 cm.

Indien je de hond alleen graag voor binnen wilt hebben en er niet te ver mee wilt lopen, is de kleinste van dit ras het meest geschikt.

De Labradoodle is geen ras

De Labradoodle kan niet tot een ras worden gerekend. Het is een kruising van meerdere rassen.

Omdat er behoefte was aan een hond die hypoallergeen is, is men een ras gaan kweken die aan deze eisen voldeed.

In eerste instantie kruiste men een poedel met een labrador. Daar is de naam Labradoodle uit ontstaan. Het eerste nestje leverde drie hondjes, waarvan er één hypoallergeen bleek te zijn.

Allergie

Wanneer een persoon niet tegen het speeksel van een hond kan, moet hij beter maar geen hond nemen. Hij is dan in principe voor iedere hond allergisch.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

Je kunt dan beter geen hond nemen dan dat je hem naar een korte periode weer moet afstaan.

Om te komen tot een Labradoodle waarvan men zeker wist dat hij hypoallergeen is, is men verder gaan kruisen. Daardoor is de Australian Labradoodle ontstaan. Er zijn nu meerdere rassen met elkaar gekruist, maar daar doet men wel geheimzinnig over.

Van deze hond, de Australian labradoodle, kun je vooraf weten wat de eigenschappen van de hond zijn en dat kun je bij de Labradoodle niet altijd zeggen.

De labradoodle

Toch is een Labradoodle ook een zeer geliefde hond die zeer lief is voor kinderen en graag bij het gezin hoort.

Een Labradoolde is een prettig huisdier. Hij is intelligent, lief en wil graag spelen. Hij heeft wel een consequente opvoeding nodig.

Veel mensen nemen deze hond omdat hij geen haren verliest. Dat vinden mensen vaak fijner als de hond door het huis loopt.

De juiste keuze

Voordat je besluit een Labradoodle aan te schaffen is het raadzaam om de geheimen van de Labradoodle goed door te lezen. Dan weet je waar je aan begint bij de aanschaf van deze hond.

Wil je een hond die heel graag knuffelt en lief is voor het hele gezin? Klik dan hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *