De populaire Labradoodle als een volwaardig gezinslid

De Labradoodle pup

Zij, die een gezin hebben en graag een hond willen, kunnen zeer goed een Labradoodle nemen.

Labradoodles zijn lieve, actieve, sociale gezinshonden. Ze spelen heel graag met kinderen en zijn ook sociaal ten opzichte van andere mensen en honden.

Een Labradoodle zal nooit uit zichzelf met andere honden gaan vechten. Daar staat hij of zij boven.

Voordat je echter een Labradoodle neemt, is het belangrijk dat je voor de aanschaf eerst alles leest over een Labradoodle. Zo moet je bijvoorbeeld weten waar je hem of haar moet kopen, maar ook hoe je de pup moet opvoeden, wat je allemaal in huis moet hebben enzovoort.

Wil je de Labradoodle als gezinshond in huis nemen, wat een uitstekende keus is, klik dan op deze link.

De pup

inhoud tekst

Waar moet je een labradoodle kopen?

De Labradoodles zijn de laatste jaren zeer populair geworden. Dat is natuurlijk een goed teken, maar je moet wel oppassen.

Door de populariteit zijn er veel fokkers bijgekomen waar het niet gaat om het afleveren van goede pups, maar om het geld. Dat worden de broodfokkers genoemd.

Je moet voordat je naar een nest van jonge pups gaat kijken eerst weten met wat voor een fokker je te maken hebt. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor de pup.

Door de aanschaf van een pup bij een broodfokker loop je een groot risico dat je, als je de pup enige dagen in huis hebt, hij of zij ziek wordt. Dan moet je er mee naar een dierenarts die de pup soms kan helpen en soms moet laten inslapen

Dat kun je voorkomen door naar een erkende fokker te gaan. Dan weet je zeker dat je een goede pup krijgt. De pup heeft alle noodzakelijke inentingen gehad. Bij een goede fokker krijg je een paspoort waarin alle inentingen staan die de pup al gehad heeft. Ook moet hij of zij al gechipt zijn.

De Labardoodle puppy

Hoe herken je een goede fokker?

Wanneer je naar het nest gaat kijken van jonge pups zal de fokker vragen met hoeveel gezinsleden je bent. Waar je woont en wat voor een huis je hebt.

Hij wil weten waar zijn pup naar toe gaat. Dat zal een broodfokker nooit doen.

Bij een erkende fokker bestaat de kans dat je de pup niet meekrijgt. Vraag ook altijd of je de stamboom van de vader en moeder van de pup kan zien. Dan kun je zien hoe de bloedlijn loopt.

Wanneer je naar een nest van pups gaat kijken ben je direct verkocht. Neem die pup die naar je toekomt. Je moet vooraf voor jezelf de keus hebben gemaakt of je een teefje neemt of een mannetje. Beiden hebben hun voor- en nadelen.

De pup aan het slapen

Keuze vooraf globaal vaststellen

Wanneer je weet of je een mannetje of een teefje wil hebben moet je je afvragen of je de grote Labradoodle wil nemen, de middelmaat of de kleinste.

Voor de grootste moet je dagelijks de tijd hebben om een lange wandeling te maken. Dat is bij de anderen minder belangrijk.

Ze moeten dagelijks meerdere malen uitgelaten worden om hun behoefte te kunnen doen. Het maakt daarbij niet uit of het regent, sneeuwt of stormt. Ze moeten naar buiten dus jij ook.

Wil je een Labradoodle met krullen, een fleece vacht of een fleece vacht met krullen.

De vacht moet je goed onderhouden. Ze moeten minimaal twee keer per week grondig geborsteld worden. De losse haren die niet in de ruimte komen, blijven in de vacht zitten. Ook de huidschilfers doen dat. Dat is de belangrijkste reden dat we zeggen dat ze hypoallergeen zijn. Ze verharen dus wel, maar je hebt er geen last van.  Als je ze maar goed borstelt.

De Labradoodle pup

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Het is heel belangrijk dat je, zodra je Labradoodle in huis hebt, er een ziektekosten voor afsluit. Dat moet je doen voordat je er voor de eerste keer mee naar de dierenarts gaat.

Zou je dat niet doen en de dierenarts ziet bij een het eerste onderzoek dat hij bijvoorbeeld zwakke darmen heeft dan kun je hem of haar niet meer voor verzekeren. Aandoeningen aan de darmen zijn dan uitgesloten voor heel zijn of haar leven.

Sluit dus zo snel mogelijk een ziektekostenverzekering af. Je betaald dan een maandelijkse premie, maar de meeste onkosten worden dan vergoed. Ook de consulten aan de dierenarts.

De labradoodle pup

Opvoeden.

Begin van de eerste dag dat je een pup in huis krijgt met het opvoeden.

Spreek met alle gezinsleden af wat de pup wel en niet mag doen. Geef gelijke commando’s. Je moet je hond nooit fysiek straffen. Je moet hem bij goed gedrag belonen. Dat helpt.

Ga met je pup ook snel naar een puppycursus. Daar leert hij de eerste commando’s en zal met andere honden en mensen socialiseren.

Laat de pup thuis naast je stoel in zijn mand slapen. Een Labradoodle is niet graag alleen.

Ligt hij naast je stoel dan kun je hem of haar in de gaten. Ze slapen veel, maar als ze wakker worden dan moet je de pup direct mee naar buiten nemen. Doet hij dan de behoefte dan kun je de pup een beloning geven. Zo kun je hem of haar snel zuiver maken.

Wanneer je weggaat moet de pup worden opgesloten in zijn bench. Dat is voor de eigen veiligheid.

Een Labradoodle

De samenvatting

Er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee moeten houden bij de aanschaf van een Labradoodle. Denk bijvoorbeeld aan de voeding, speeltjes, verzorging oren en tanden, het trimmen enzovoort.

Ondanks dat je met verschillende zaken rekening moet houden, weegt dat niet op tegen de liefde die je van je Labradoodle terugkrijgt. Hij of zij zal een volwaardig gezinslid worden die je nooit meer kwijt wil. Je geniet elk moment van de dag van je viervoeter.

Lees voor de aanschaf het boek Labradoodle Geheimen. Het is een goedkoop en prettig leesbaar boek waar alles over de Labradoodle instaat wat je moet weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *