De opvoeding van een Labradoodle in huis

Een Labradoodle pup

Voor de opvoeding van een Labradoodle pup in huis moet je consequent zijn.

Wanneer je hebt besloten om een Labradoodle pup aan te schaffen, maak je een goede keus. Toch zul je vaak problemen hebben, omdat je niet weet hoe je hem of haar moet opvoeden.

Een Labradoodle is een zeer lieve hond die goed met kinderen kan spelen. Toch moet je, net als bij een klein kind, ook de Labradoodle opvoeden. Het zijn echte lieve goede gezinshonden.

Er is een boek dat alle problemen die je kunt hebben met een Labradoodle hierin worden omschreven. Door het lezen van het boek leer je hoe je door middel van positieve methodes de pup kunt opvoeden tot een lieve, gezonde en ook nog eens een gehoorzame hond.

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle Geheimen

Klik op deze link om naar het boek Labradoodle Geheimen te gaan.

Wanneer je alle belangrijke regels je aanleert om er een lieve en schattige hond van te maken, zal het lieve gezinshond worden waar alle gezinsleden veel plezier van kunnen hebben.

De grootte van de Labradoodle

Je moet weten dat er drie formaten zijn bij de Labradoodles. De grootste h

De Labradoodle met krullen

eeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm, de middelmaat ongeveer 45 cm en de kleinste 35á40 cm.

Voor wat betreft het karakter zal het niet veel uitmaken waar je voor kiest. Wanneer je zelf een actief persoon bent die dagelijks graag lange wandelingen maakt, kun je het beste kiezen voor de grootste.

Wanneer je niet zo goed meer kunt lopen en je toch graag een Labradoodle wilt hebben, kun je beter de kleinste nemen. Het zijn lieve huisdieren die graag bij je zijn.

Een kleine heeft ook het voordeel dat hij niet gemakkelijk voorwerpen van tafel kan afslaan met zijn staart.

Een Labradoodle moet wel dagelijks zijn bewegingen hebben dus is wandelen goed.
Tijdens het wandelen moet je erop letten dat hij niet losloopt als er sloten in de buurt zijn. Wanneer hij wat in het water ziet, zal hij daar zonder problemen inspringen.

De vacht

Een Labradoodle zonder krullen

Er zijn Labradoodles die een krullende vacht hebben, maar er zijn er ook met een vacht zonder krullen.

De vacht moet goed onderhouden worden. Omdat een Labradoodle geen haren verliest moet hij goed geborsteld worden. Er komen wel haren en huidschilfers los, maar die blijven in de haren zitten.

We zeggen, omdat ze geen haren en huidschilfers in de vrije ruimte laten komen, dat ze hypoallergeen zijn. Er zijn mensen die allergisch zijn voor de haren en huidschilfers. Omdat ze niet rond dwarrelen kunnen deze personen wel tegen de Labradoodles.

Om de vacht goed te verzorgen en de haren en huidschilfers te verwijderen moeten Labradoodles een paar keer per week zeer goed geborsteld worden. Je moet daar echt de tijd voor nemen.

Ook deze handelingen worden in het boek Labradoodle Geheimen zeer goed uitgelegd. Het zijn prachtige lieve honden maar vergen onderhoud en liefde. Je zult er ook genoeg voor terug krijgen.

De kosten van een Labradoodle

 

J

Een Pup

Een Labradoodle Pup

e moet op de eerste plaats de aanschafprijs betalen, maar dan ben je er nog niet mee. Denk maar aan de speeltjes, voeding, slaapplaats, benche en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Toch zal je het er allemaal voor over hebben want je krijgt er veel liefde voor terug.

De kosten van een dierenarts kunnen behoorlijk oplopen. In het boek staat beschreven hoe je deze kosten binnen de perken kunt houden.

Zo kun je een verzekering afsluiten tegen ziektekosten. Er zijn meerdere maatschappijen die dat doen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de pup laat verzekeren zodra je hem hebt ontvangen.

Wanneer je ermee wacht en de pup krijgt even problemen aan zijn darmen dan kun je hem daarvoor niet meer verzekeren als hij daarvoor bij de dierenarts is behandeld.  Probeer dat te voorkomen. Je moet je hond voor alles kunnen verzekeren zonder uitsluitingen.

Wanneer hij verzekerd is bespaar je zeer veel op de ziektekosten. Een operatie kan veel geldkosten, maar dan is je hond daarvoor verzekerd.

Een labradoodle pup

Andere belangrijke zaken voor de aanschaf.

De plaatst waar je pup moet liggen is vlak bij je in de huiskamer.

Je moet met ieder gezinslid dezelfde commando’s geven. Wanneer hij niet op de bank mag liggen dan moet daar ook ieder gezinslid aan meewerken.

Zo zijn er veel meer belangrijke zaken waar je op moet letten om met volle teu

De Labradoodle

De Labradoodle

gen te kunnen genieten van je hond.

Lees daarom het boek van Labradoodle Geheimen goed door voordat je hem in huis haalt. Ook al heb je al een Labradoodle in huis dan is ook het boek nuttig. Het staat vol met handige tips en weetjes. Het is een goedkoop en prettig leesbaar boek.

Door op deze link te klikken, kom je op de website van Labradoodle Geheimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *