De goede eigenschappen van een Labradoodle.

De pup

Een Labradoodle heeft, wanneer hij of zij goed wordt opgevoed, geweldige eigenschappen.

Het is een echte gezinshond die ook zeer lief voor kinderen is.

Door de goede eigenschappen van een Labradoodle neem je zeker het besluit om er een aan te schaffen wanneer je je gaat verdiepen in een Labradoodle.

Je ziet niet voor niets steeds meer Labradoodles. Toch moet je, voordat je er een aanschaft wel op de hoogte zijn waar je aan begint.

Iedere pup moet opgevoed worden als je er een lieve en zorgzame hond van wil maken. Hoe je dat moet doen, lees je in het boek Labradoodle Geheimen.

 

Labradoodle geheimen

Je moet geen Labradoodle aanschaffen voordat je het boek gelezen hebt. Het is een goed en goedkoop boek waar alles in staat wat je voor de aanschaf van de Labradoodle moet weten.

De goede eigenschappen van een Labradoodle.

Wanneer je een Labradoodle pup wil aanschaffen, moet je er op voorbereid zijn, wanneer je hem of haar in huis krijgt, wat je allemaal in huis moet hebben en waar je je aan dient te houden.

Je moet een mand en een bench hebben. De bench heb je nodig als je van huis gaat. Dan kan hij of zij daar veilig in worden opgesloten. De mand moet je bij je in de kamer plaatsen. Een Labraoodle is nooit graag alleen, dus de plaats naast je stoel is ideaal.

Ook kun je de pup goed in de gaten houden als hij naast je ligt. Een pup slaapt veel. Wanneer ze naast je in de mand ligt en ze wordt wakker dan moet je de pup uitlaten. Dit ritueel hoort bij het snel zuiver maken van de pup.

Een Labradoodle pup is een schat van een hondje

Een labradoodle pup

Het opvoeden van een Labradoodle.

Je begint met het opvoeden van je pup zodra hij of zij in huis komt.

Iedereen in het gezin moet dezelfde commando’s geven. Het moet niet zo zijn dat hij van de een op de bank mag liggen en van de ander niet. Dat zijn afspraken die je vooraf moet maken.

Ook is het verstandig om met je pup direct naar een puppy cursus te gaan. Dan kan hij of zij leren omgaan met andere honden en mensen.

Je moet ook zo snel mogelijk ermee naar een dierenarts gaan om de pup te laten controleren en om na te gaan of hij alle nodige inentingen gehad heeft. Ook moet de pup gechipt zijn.

Bezoek aan de dierenarts

Ziektekostenverzekering afsluiten voor je Labradoodle.

Omdat de kosten van een bezoek aan de dierenarts op kunnen lopen is een verzekering zeker op zijn plaats.

Je moet er wel voor zorgen dan je de verzekering afsluit, voordat je naar een dierenarts gaat. Ontdekt een dierenarts namelijk een bepaalde ziekte, bijvoor beeld aan de darmen, dan kun je de pup daarvoor niet verzekeren. Je kunt de pup wel verzekeren, maar dan wordt de pup voor de darmen uitgesloten. Dat wil je niet hebben.

Bij het eerste bezoek wordt de pup goed onderzocht.

Andere belangrijke punten die je moet weten.

Voordat je een Labradoodle uitkiest, moet je beslissen of je de grootste, de middelmaat of de kleinste neemt. Met de grootste moet je dagelijks lange wandelingen maken. Dat is bij de kleinste niet het geval. Natuurlijk moeten ook deze uitgelaten worden, maar dan hoef je geen lange wandelingen te maken.

Een Labradoodle pup

U moet er ook rekening mee houden dat de Labradoodle wekelijks een paar maal zeer goed wordt geborsteld. De losse haren en huidschilfers, die in de vacht blijven zitten, moeten er worden uitgeborsteld. Daar moet je dus ruim de tijd voor nemen of hebben.

Je moet ook weten welke voeding je gaat geven. Vraag dat aan een dierenarts, omdat een Labradoodle een kieskeurige eter is.

Ook moet je weten voordat je een pup aanschaft welke fokker een goede is en welke een broodfokker. Je moet weten hoe je deze kunt herkennen. Je zult daarbij op bepaalde zaken moeten letten.

Ook moet je weten hoe je de Labradoodle moet beschermen tegen vlooien en teken. Dat is heel belangrijk, omdat hij door een tekenbeet ook behoorlijk ziek kan worden. Er zijn middelen voor die je ook bij een dierenarts kunt aanschaffen.

Ook moet je hond regelmatig worden ontwormd. Vraag dat ook na bij je dierenarts.

Een Labradoodle speelt graag met kinderen.

Zo zijn er veel van bijzonderheden die je moet weten, voordat je de pup in huis haalt. Het opvoeden van een Labradoodle is zeer belangrijk. Je zult dan snel de goede eigenschappen van een Labradoodle met eigen ogen kunnen aanschouwen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *