Een Labradoodle aanschaffen

De Labradoodle

Wanneer je een hond wilt aanschaffen, moet je je eerst afvragen welke hond bij je past. dat is geen gemakkelijke keuze.

Moet het een hond zijn waarmee je dagelijks lange wandelingen kunt gaan maken? Wanneer dat het geval is is het verstandig een grote hond te nemen.

Moet het een hond zijn die niet verhaart omdat je een allergie hebt? Dan kom je als snel uit bij een Labradoodle.

Omdat je voor de aanschaf alles moet weten over een Labradoodle moet je het boek Labradoodle Geheimen lezen. Klik daarvoor hier.

Hypoallergeen

Een Labradoodle is gefokt uit een Labrador en een poedel. Zo bereikte men een hond die gebruikt kon worden door personen die een hondenallergie hebben.

Een natte Labradoodle pup

Een Labradoodle zorgt ervoor dat er geen haren en huidschilfers gaan rond dwarrelen in huis. Een Labradoodle verhaart ook wel en laat ook huidschilfers los, maar door de dichte vacht komen ze niet in de vrije ruimte. Ze blijven in de vacht zitten.

Je moet je wel relaliseren dat je bij de aanschaf van een Labradoodle je hem of haar minimaal wekelijks goed en langdurig moet borstelen. De losse haren en huidschilfers moeten worden verwijderd.

Wanneer je toch besluit een Labradoodle te nemen, moet je je afvragen of je een reu of een teef wilt hebben. Je moet daarom in het boek lezen wat de voor- en nadelen zijn.

Om het boek Labradoodle Geheimen te lezen, kun je hier klikken.

Een Labradoodle pup

Wanneer je een Labradoodle pup wilt aanschaffen, moet je dat doen bij een goede fokker. Koop geen hond bij een broodfokker.

Een broodfokker zal niet kijken waar de pup naar toe gaat. Hij wil er alleen maar vanaf.  Het gaat hem alleen om het geld en niet om de pup.

Een krullende Labradoodle

Een vertrouwde fokker zal eerst nagaan waar zijn pup naar toe gaat. Is het volgens hem of haar geen goed adres dan zul je de pup niet meekrijgen.

Een pup kopen bij een goede fokker is duurder dan bij een broodfokker. Een pup bij een goede fokker heeft al zijn nodige spuiten gehad en heeft ook een paspoort en is gechipt.

De pup in huis

Voordat je de pup in huis haalt is het belangrijk dat je alle voorbereidingen getroffen hebt.

Hij moet een vaste plaats krijgen bij je in de huiskamer. Een Labardoodle is een gezinshond en zit niet graag alleen.

Zor

Ze zijn in veel kleuren verkrijgbaar

De Labradoodle

g voor een goede mand en een bench waarin hij opgesloten kan worden als je van huis bent.

Ook moet je voldoende speeltjes in huis hebben en goed voer.

Een pup moet je, zodra hij in huis komt, gaan opvoeden. Je moet aan een pup zeer veel aandacht besteden. Je moet hem zuiver maken en daar gaat veel tijd inzitten. Daar moet je geduld en tijd voor hebben.

Kijk vooraf wat de beste periode is om een Labradoodle pup in huis te halen. Je kunt er je vakantie voor opofferen. Je krijgt er veel liefde voor terug.

Er is niets mooier dan een lieven hond in huis.

Opvoeden

Ga met een pup zo snel mogelijk naar een puppy cursus. Daar leen ze de grondbeginselen van luisteren.

De Labradoodle pup

In huis moet je, als er meer geinsleden zijn allemaal dezelfde commando’s geven.

Bij een cursus zal de pup ook met andere honden omgaan en dat is goed voor het socialisatieproces.

Om een pup te gaan leren zitten moet een brokje boven de neus houden. Daarna kun je hem in een zitpositie sturen door het brokje van zijn kop naar achteren te bewegen. Wanneer hij gaat zitten zeg je “braaf” en geef je de beloning. Door dit regelmatig te doen, vindt de pup dat leuk.

Zo zijn er veel meer manieren om het gedrag aan te leren.

Dat kun je lezen in het boek Labradoodle Geheimen. Klik daarvoor hier.

Dierenarts

Wanneer je de pup in huis haalt, is het belangrijk dat je de pup laat controleren door een dierenarts.

Bezoeken aan een dierenarts zijn vaak kostbaar. Het is verstandig om hem als pup te verzekeren. Je betaalt dan maandelijks een premie maar dan bij je voor de meeste onkosten gewaarborgd.

De dierenarts zal bij zijn eerste bezoek de pup helemaal nakijken. Ook zal hij nagaan of hij de juiste inentingen heeft gehad.

De Labradoodle

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Je zult geen spijt hebben als je een Labradoodle aanschaft.

Hij zijn lieve, sociale en echte gezinshonden. Ze spelen graag met kinderen.

Je hebt een grote keus wat voor een Labradoodle je wilt nemen. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten waarbij de grootste ideaal is wanneer je graag dagelijks lange wandelingen maakt.

Wanneer je gaat wandelen moet je oppassen bijsloten. Een Labradoodle is verzot op water en zal graag in het water springen. Als je niet oplet zal hij zo in de sloot springen. Dat moet je voorkomen. Hij kan dan zeer vuil uit de sloot komen. Dan ben je verplicht hem eerst grondig te wassen voordat hij binnenkomt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *