De kenmerken van de populaire Labradoodle.

 

De Labradoodle pup

De Labradoodle is tegenwoordig een veel voorkomend straatbeeld. Dat heeft natuurlijk een reden.

De Labradoodle is een kruising tussen een standaard poedel en een Labrador Retriever. De Australische is een kruising van meerdere rassen.

Omdat de Labradoodle van beiden veel goede karaktereigenschappen heeft overgenomen, is het een geweldige hond voor veel gezinnen.

Omdat een Labradoodle ook zo goed met kinderen kan omgaan en er graag mee speelt, is het de ideale hond voor een gezin met kinderen.

Toch moet je werken aan de opvoeding van een Labradoodle. Wanneer je hem als pup in huis haalt, moet je er echt de tijd voor nemen.

Wil je snel alles te weten komen over de Labradoodle, klik dan op deze link!

De Labradoodle pup

De opvoeding van een Labradoodle pup

Er zijn veel mensen die zien dat een volwassen Labradoodle een leuke hond is. Ze worden er snel verliefd op en willen ook zo’n Labradoodle in huis hebben.

Toch wordt ook een Labardoodle niet uit zichzelf zo lief, aanhankelijk, rustig en sociaal. Ook moet een Labradoodle pup goed worden opgevoed.

Hij zal zich niet uit zichzelf naadloos aanpassen in het gezin waar hij wordt opgenomen. Je moet daar als opvoeder hard aan werken.

Toch is ook het opvoeden van een pup een leuke bezigheid. Je moet er de tijd voor nemen, maar je krijgt er veel liefde voor terug.

De Labradoodle puppy

Als de pup in huis komt

Je moet zodra de pup in huis komt hem aanleren wat zijn plaats is in de mand en in de bench.

De bench doet dienst als je van huis gaat, zodat hij daarin kan worden opgesloten. Opsluiten in de bench doe je voor zijn eigen veiligheid.

Zijn mand moet je naast je in de woonkamer plaatsen. Omdat een pup veel slaapt, kun je hem of haar in de gaten houden als hij naast je in de mand ligt.

Wordt de pup wakker dan moet je hem of haar direct mee naar buiten nemen om zijn behoefte te laten doen. Als hij of zij dat gedaan heeft dan moet je de pup daarvoor belonen.

Zo kun je hem snel zuiver maken.

De Labradoodle met krullende vacht

Commando’s geven

Je moet vooraf met het gezin afspreken wat de pup wel en niet mag doen.

Ook moet je allemaal zoveel mogelijk dezelfde commando’s geven.

Ga er ook zo snel mogelijk mee naar een puppycursus. Dan kan hij daar de eerste beginselen leren van wat wel en niet mag en kan hij socialiseren met andere honden en mensen.

Wanneer de pup wat verkeerd doet, moet je hem of haar nooit fysiek straffen. Je moet je pup belonen als hij of zij wat goed doet.

Je moet ook niet je stem verheffen als de pup wat verkeerd doet. Gewoon blijven praten zoals je altijd doet.

De zwarte Labradoodle

Actieve honden

Een Labradoodle is van nature een actieve hond. Daar moet je, voordat je hem of haar aanschaft, aan denken.

Omdat je drie verschillende maten hebt bij het soort van de Labradoodle zal je daar een gerichte keus uit moeten maken.

Je hebt drie maten. De grootste met een schofthoogte van ongeveer 65 cm houdt ervan om dagelijks een lange wandeling te maken. Hoe kleiner je hond is, hoe minder behoefte daarvoor is.

De kleinste met een schofthoogte van ongeveer 40 cm is een echte huishond. Het grote voordeel van deze is dat hij of zij met de staart niets van tafel kan slaan.

De pup

Het borstelen van de Labradoodle

Omdat de losse haren niet in de vrije ruimte komen, maar in zijn vacht blijven zitten moet hij minimaal twee keer per week zeer goed geborsteld worden.

Ook daar moet je de tijd voor nemen en hebben.

Het borstelen moet op een speciale volgorde gebeuren. Lees daarover eerst de informatie die je kunt vinden in het boek Labradoodle Geheimen.

Labradoodle Geheimen

Samenvatting

Zo zijn er veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een Labradoodle.

Denk maar aan het onderhoud van de oren, ogen, tanden, nagels.

Ook moet je weten wat je allemaal in huis moet halen, voordat de Labardoodle in huis komt. De voeding is belangrijk, maar ook de speeltje en dergelijke.

Ook moet je je afvragen of je een dierenverzekering wil afsluiten. Bezoeken aan de dierenarts kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Ook moet je weten wanneer je een eventuele dierenverzekering moet afsluiten.

In het boek Labradoodle Geheimen worden al deze punten en nog veel meer dan de genoemde, uitvoerig en op een zeer prettige manier beschreven.

Lees het goedkope en vooral prettig leesbaar boek Labradoodle Geheimen zeer aandachtig door als je van plan bent om een Labradoodle aan te schaffen. Dan zul je bij de aanschaf en verzorging geen fouten meer maken.

Wil je het boek Labradoodle Geheimen gaan lezen, klik dan op deze link!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *