De hypoallergene Labradoodle.

 

Een Labradoodle pup

Een Labradoodle pup

Velen vinden het fijn om een hond in huis te hebben. Toch zijn er onder deze groep personen ook veel die geen hond durven nemen omdat ze allergisch voor honden zijn.

Ze zijn allergisch voor loskomende haren en huidschilfers die we allemaal verliezen dus ook honden.

Toch kunnen nu ook deze groep persoenen een hond in husi nemen namelijk de hypoallergene hond “de Labradoodle”.

De hypoallergene Labradoodle

De hypoallergene Labradoodle is speciaal gefokt omdat een man een geleidehond hond nodig had maar zelf allergisch voor honden was.

Er is toen begonnen om een Labrador Retreiver te kruisen met een Poedel.

Uit het eerste nest kwam een pup die hypoallergeen was.

Ook deze hond verliest haren en huidschilfers. Ze komen alleen niet in de vrije ruimte terecht. Ze blijven in de zeer dichte haarvacht zitten.

Om de losse haren te verwijderen moeten ze met een grote regelmaat zeer goed worden geborsteld.

Labradoodle pup

Als u allergisch bent voor honden zul je hoogstwaarschijnlijk ook allergisch zijn voor Labradoodles of een van de Doodle-mixen. De meeste mensen met allergische reacties zijn niet zo allergisch voor de vacht als voor de huidschilfers, de stukjes huid die van de hond komen met het afgeworpen haar.

 

 

 

Hoe minder verlies, hoe minder huidschilfers waar je op kunt reageren; maar het is echt een individuele situatie, vooral met de Labradoodle, waar verschillende soorten vachten verkrijgbaar zijn.

Als dit een eerste zorg voor je is, zorg dan dat je goede fokker neemt die dit begrijpt. Hij kan je dan helpen bij het uitkiezen van de puppy die het minst zal verliezen.

Broodfokkers

Helaas heeft de snelle populariteit van de hybride al tot gevolg dat Labradoodles opduiken bij broodfokkers. De broodfokkers hebben de neiging om ziekelijke puppy’s te verkopen.

Onverantwoordelijke fokkers kijken alleen naar het geld. De inspanningen zijn begonnen om deze verontrustende trend in te dammen.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

Houd er rekening mee dat als je de hoge aankoopprijs van een Labradoodle gaat betalen (wat meestal meer is dan je zou betalen voor een Poedel of een Labrador), je wat onderzoek wilt en moet doen om de best gefokte hond te krijgen.

Een labradoodle

De Labradoodle met gekrulde vacht

De Labradoodle met gekrulde vacht

Een Labradoodle is lief, actief en kan zeer goed als gezinshond worden gebruikt.

Hij speelt heel graag met kinderen en is verzot op water.

Zodra hij kinderen met water ziet spelen zal hij mee gaan doen.

Wanneer hij een sloot met water ziet wil hij erin springen. Daarop moet je bedacht zijn wanneer je de Labradoodle uitlaat.

 

 

 Gedrag van de hond aanleren

Met training kunt u echter uw Labradoodle juiste hondenetiquette leren. Een Labradoodle is over het algemeen gemakkelijk te trainen, omdat ze intelligent en enthousiast is.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

Ze doet het meestal goed met andere honden en huisdieren in het huishouden, en ze is over het algemeen goed met kinderen, maar ze kan uitbundig zijn en onbedoeld een jong kind verwonden door onbesuisd gedrag.

Over het algemeen is ze echter een uitstekend huisdier voor een nieuwe eigenaar van een hond. Ze kan kalm en stil zijn terwijl ze opgekruld op je voeten staat, maar ze is ook klaar om op te springen en een ophaalspel te spelen met slechts een oogwenk.

Ze is geen ideale waakhond. Ze zal eerder een indringer uitnodigen voor de thee dan hem of haar verjagen.

De Labradoodle moet goed worden opgevoed

Vaak wordt een hond populair doordat het regelmatig voorkomt in een of ander tv-programma. Er wordt in meerdere tv-programma’s gesproken dat een Labradoodle een gehoorzame, perfecte en hypoallergene gezinshond is die in iedere gewenste kleur en afmeting verkrijgbaar is. Dat kan zo zijn maar hij moet wel goed worden opgevoed.

De Labradoodle pup

Een Labradoodle is een leuke en lieve hond.

Toch zal je bij de aanschaf van een Labradoodle pupje zelf aan de opvoeding moeten werken.

Een pup zal zich bijna nooit naadloos aan het gezinsleven aanpassen, lief en rustig zijn. Daar zal je zelf hard aan moeten werken, maar dat geldt voor iedere pup.

De actieve Labradoodle

De actieve Labradoodle

Ook zijn het actieve honden. Ze hebben daarom veel beweging nodig. Wanneer je zo’n hond aanschaft zal je daar rekening mee moeten houden. Je moet dagelijks actief met je hond bezig kunnen zijn.

Aandachtspunten

Zo zijn er bij de aanschaf van een Labradoodle veel zaken die je vooraf moet weten.

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle geheimen

Daarom moet je het boek Labradoodle Geheimen lezen.

Het is een goed en goedkoop boek dat je alles leert wat je van een Labradoodle moet weten.

Je moet weten waar je een goede Labradoodle kunt aanschaffen. Ook moet je weten wat je in huis moet halen voor hij in huis komt. Hoe zit het met de bezoeken aan een dierenarts en moet hij verzekerd worden. Zo staan er in het boek heel veel belangrijke zaken die je moetw eten voordat hij of zijn in huis komt.

De Labradoodle pup

Labradoodle pup

Koop dus geen Labradoodle voordat je het boek hebt gelezen. daar voorkom je veel narigheden mee.

Het boek Labradoodle Geheimen is te bestellen op de website van labradoodlekopen.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *