Het opvoeden van een Labradoodle pup is noodzakelijk.

Labradoodle pup

Wanneer je van plan bent om een Labradoodle pup aan te schaffen, zul je daar geen moment spijt van krijgen. Het opvoeden van een Labradoodle pup is noodzakelijk om er een fijne en gehoorzame hond van te maken.

Je moet ook een pup goed opvoeden. Voor het aanleren van een goed gedrag kun je zeggen dat ” het opvoeden van een Labradoodle pup is noodzakelijk “.

Zou je dat niet doen dan zal het rebelse hond worden die niet luistert en alleen dat doet wat hij of zij graag zelf wil. Dat moet je voorkomen.

Ook een klein kind moet je opvoeden om er een gemanierd mens van te maken, dat is bij een pup niet anders.

De zwarte Labradoodle pup

Het opvoeden van een Labradoodle is noodzakelijk.

Omdat Nederland tot een dichtbevolkt land behoort met veel honden moeten ze concessies doen.

De vrijheid wordt beperkt door de ruimte en ook van het gedrag moet goed zijn.

Je kunt met je pup daarom op jonge leeftijd naar een puppy cursus gaan. Daar kun je leren hoe je met je hond moet omgaan. Bijna alle cursussen die je kunt volgen zijn voor het gedrag buiten. Hoe je met je Labradoodle binnenshuis moet omgaan wordt niet behandeld.

Daar zijn een aantal regels voor. Deze regels kun je allemaal lezen in het boek Labradoodle Geheimen.

Wanneer je het boek aanschaft krijg je er ook een aantal gratis bonussen bij.

 

Een natte Labradoodle pup

Belangrijk bij een opvoeding.

Je Labradoodle moet leren wat rust, orde en regelmaat is. Wanneer je je pup aan het opvoeden bent moet je hem of haar niet fysiek straffen.

Je moet zorgen dat je voldoende overwicht krijgt. Dat werk veel beter dan straffen.

Je moet vanaf het moment dat hij of zij in huis komt laten weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Je moet een tevreden hond krijgen. Daar heb je alleen maar plezier van.

Er zijn veel regels waaraan je pup zich moet houden. Naast de regels zijn er veel meer zaken die je moet weten voordat je een Labradoodle in huis neemt. Ze staan allemaal uitvoering beschreven in het boek Labradoodle Geheimen.

Omdat een Labradoodle veel eigenschappen heeft van een Labrador is het ook prettig om het boek van de Labradoodle te lezen.

De pup

Een labradoodle pup in huis

Aan te leren regels van een pup.

 

Etenstijd.

Veel honden doen erg druk door het blaffen wanneer zijn baasje eten gaat klaar maken.

Ze vallen direct aan wanneer zijn etensbak op de grond staat. Dat is niet goed.

Je moet je pup geen eten geven wanneer hij druk blijft doen. Hij moet rustig blijven, totdat je klaar bent met zijn eten klaarmaken. Je moet rustig afwachten totdat de pup rustig wordt. Je moet ook niets zeggen.

Je moet gewoon afwachten en de pup pas het voer geven als hij of zij rustig is. Wanneer de bak op de vloer staat beloon je hem of haar en pas als je het commando geeft dat er gegeten mag worden kan hij of zij starten met eten.

Een Labradoodle wandelt graag met kinderen.

Wandelen met je hond.

Wanneer je Labradoodle erg druk wordt wanneer je de riem pakt moet je dat gewoon negeren. Je gaat je op je gemak aankleden.

Wanneer je hond rustig is gaan zitten kun je de riem aandoen. Je moet hierbij ook niets zeggen. Gedraagt je hond zich hierbij niet goed dan moet je hem of haar alleen indringend aankijken.

Je moet eerst zelf naar buiten gaan en daarna pas je hond.

Wanneer hij of zij het eerst buiten is moet je alles herhalen. Je gaat weer naar binnen en begin opnieuw. Op een rustige manier kun je je hond mee naar buiten nemen.

Zorg er ook voor dat je Labradoodle niet gaat trekken tijdens het uitlaten. Zorg eerst voor een goed ritueel binnen en daarna volgt automatisch de rest.

Een Labradoodle pup

De route tijdens de wandeling.

Laat je niet leiden door je Labardoodle.

Je moet zelf bepalen welke route je gaat lopen.

Je hond moet nooit aan een strakke lijn lopen. Er moet altijd een lus in de lijn zitten.

Tijdens de wandeling mag je hond gerust vooroplopen, maar de lijn mag nooit strak zijn.

Trekt hij of zij aan de lijn dan moet je stoppen. Wanneer je hond weer naar je toekomt is de lijn slap en dan moet er een beloning volgen. Dat kan in het begin door het geven van een beloningskoekje.

Wanneer je weer gaat lopen en na een korte tijd heb je weer een strakke lijn dan moet je weer gewoon stoppen. Dan herhaal je wat je al gedaan hebt. Na een paar keer weet je hond dat je niet loopt met een strakke lijn.

Je moet dat blijven herhalen totdat je hond het door heeft. Soms duurt dat lang.

Het afleren van het springen.

Springen is een vorm van aandacht vragen. Soms wordt het springen gevolgd door kleine plasjes.

Veel mensen vinden het vervelend dat, als ze binnenkomen en dat er gesprongen wordt. Zeker als er een witte broek wordt gedragen.

Wanneer je hond tegen je op springt, moet je je omdraaien en gewoon weglopen. Geeft pas aandacht als hij of zij weer op vier poten staat en zich rustig gedraagt.

Het negeren is de beste manier om het springen af te leren.

Labradoodle

Labradoodle pup

Conclusie.

Er zijn bijzonder veel zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een Labradoodle pup in huis haalt.

Denk bijvoorbeeld aan: waar moet je je pup kopen? Waarop moet je letten als je een pup koopt? Wat moet je in huis halen voordat je de pup in huis krijgt? Welke voeding moet je hebben? Wat voor soort speeltjes moet hij hebben? Waar wordt hij geplaatst wanneer je tv kijkt? Welke dierenarts kun je het beste nemen? Waarom is een goede hondenverzekering zo belangrijk? Dit zijn zo maar een paar vragen die je jezelf kunt stellen voordat je de pup in huis krijgt.

Het opvoeden van een Labradoodle pup is noodzakelijk om v

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle Geheimen

eel plezier van je Labardoodle te hebben.

Daarom is het belangrijk dat je eerst alles goed leest wat over de Labradoodle gaat.
Gebruik daarvoor het boek Labradoodle Geheimen.

 

 

De labrador

De Labrador

De regels waaraan je moet houden, die je allemaal in het boek leest, lijken streng, maar dat zijn ze zeker niet. Het is goed voor jezelf en je hond dat er een structuur in het leven is. Je Labradoodle zal je belonen door aanhankelijk, vriendelijk en zorgzaam te zijn voor alle gezinsleden. Hij zal een beschermende factor zijn voor het gezin.

Vooral ook de kinderen zal hij of zij beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *