Het gebit van een Labradoodle.

Een donker gekleurde Labradoodle

Wanneer je een Labradoodle in huis neemt, zal hij je veel liefde schenken. Je moet je huisdier dan ook de beste verzorging geven wat mogelijk is. Daar valt ook het gebit onder. Het gebit van een Labradoodle moet goed verzorgd worden.

Voor je hond is een aandoening aan het gebit zeer vervelend. In veel gevallen merk je het pas in een laat stadium.

Een slecht gebit kan leiden tot ontstoken kiezen en tanden of tot zelfs het verlies ervan.

Labradoodle

Labradoodle

De bacteriën van het ontstoken tandvlees kunnen zelfs de nieren, hart of lever beschadigen.  Dat moet je dus zeker voorkomen. Daarom is het belangrijk dat ook het gebit van je lievelingsdier in huis goed wordt verzorgd.

Het gebit van een Labradoodle moet je goed onderhouden.

Wanneer je het gedrag van je hond goed kent, zul je zeker merken dat het niet goed met hem of haar gaat.

Als hij zich anders dan normaal gedraagt, kunnen dat tekenen van een ziekte of een infectie zijn. Als het mogelijk is moet je dat natuurlijk voorkomen, maar dat lukt niet altijd.

Doordat een hond te veel tandsteen krijgt, kunnen er infecties ontstaan. Ook kan dat het gevolg zijn van het slecht onderhouden van het gebit.

De infecties aan de tanden, kiezen en tandvlees zijn niet alleen gevaarlijk, maar kunnen ook veel pijn veroorzaken. Dat moet je dus proberen te voorkomen of anders zo snel mogelijk proberen te verhelpen.

Labradoodle als pup

Australian Labradoodle als pup

Het herkennen van ontstoken tanden of tandvlees.

Het is mogelijk dat je hond altijd graag speelde met zijn of haar harde speeltjes. Wanneer hij dat plotseling niet meer doet, kan dat een oorzaak hebben.

Soms jankt je hond als er op het speeltje wordt gebeten. Dat zijn tekenen waaruit je zou kunnen afleiden dat zijn tanden of tandvlees is ontstoken.

Wanneer je Labradoodle normaal een goede eter is, maar ineens geen hard voedsel meer wil eten, kan duiden op een ontsteking aan de tanden of tandvlees. Zachtere voeding eet hij wel. Ook het weigeren van harde snacks die hij altijd lekker vond is niet goed.

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Bloed in zijn bek kan ook op een ontsteking duiden.

Wanneer hij maar een zijde van zijn bek gebruikt om zijn voedsel te kauwen kan op een ontsteking duiden. Er kan bloed in zijn bek ontstaan als hij gaat eten.

Als hij boos wordt wanneer je zijn kop aanraakt, wordt het tijd om naar een dierenarts te gaan. Hij zou door de pijn kunnen bijten.

De Labradoodle met krullen

Stinken uit de bek.

Wanneer je denkt dat je hond meer uit zijn bek stinkt dan normaal dan kan dat komen door een infectie. Ga daarvoor naar de dierenarts. Hij zal hem onderzoeken en tot een oplossing komen.

De stank wordt veroorzaakt door bacteriën die het mondafval omzetten in stank.

De Labradoodle met zijn krullende vacht

De Labradoodle

Tandsteen

Wat ook bij een mens voorkomt is tandsteen bij je hond.

Het tandsteen zal de dierenarts bij controle nakijken en indien nodig verwijderen. Daarvoor moet je een aparte afspraak maken, omdat het onder narcose zal plaatsvinden.

Tandenpoetsen.

Het is goed als je je hond van jongs af aan vertrouwd maakt door zijn tanden te poetsen. Je verwijdert daardoor de tandplak.

Gebruik een speciale tandenborstel voor je hond. Je moet ook speciale hondentandpasta gebruiken. Daar zit een smaakje in waar de hond dol op is.

Je moet de tanden van je hond 2 tot 3 maal per week poetsen.

Geef hem ook speeltjes of kauwsticks die het gebit onderhouden.

Een Pup

Een Labradoodle Pup

Conclusie over het onderhoud van je hond.

Wanneer je een Labradoodle aanschaft moet je je ervan bewust zijn dat het nieuwe gezinslid ook zijn verzorging moet hebben.

Zo moet je regelmatig een dierenarts bezoeken voor zijn jaarlijkse inentingen.

Je moet ook weten waar je een pup moet kopen. Dat moet op een vertrouwd adres.

Ook moet je alle spullen in huis hebben die een Labradoodle nodig heeft.

Omdat je natuurlijk goed voor je hond wil zorgen kun je daarvoor het e-book (Handboek de Labradoodle) lezen of gewoon het boek wat je in je handen kunt houden (Labradoodle Geheimen). Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat.

Het is wel belangrijk dat je minimaal een van beide boeken leest, als je een Labradoodle in huis hebt of in huis haalt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *