Een Labradoodle kopen is een goede keus

Het zijn lieve honden

De Labradoodle pup

De Labradoodle ie momenteel erg populair. Dat is niet vreemd als je weet dat het schattige honden zijn. De een Labradoodle kopen is een goede keus vooral als er ook kinderen in het gezin zijn.

Het is niet alleen zijn lief en zorgzaam karakter maar ook omdat hij hypoallergeen wordt genoemd.

Toch zal ook een Labradoodle wel haren en huidschilfers verliezen maar deze blijven in de vacht zitten. Daarom moet je een Labradoodle minimaal een maal per week grondig borstelen. Daar moet je echt de tijd voor nemen.

Ze zijn in veel kleuren verkrijgbaar

De Labradoodle

Een Labradoodle kopen is een goede keus

Nu is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor het kopen van een labradoodle moet je erg op je hoede zijn.

Omdat een labradoodle zo gewild is zijn er steeds meer broodfokkers. Broodfokkers zijn personen die helemaal niets hebben met de honden en alleen maar kijken naar de hoeveelheid euro’s die zo’n pup kan opleveren.

Koop daarom nooit een pup bij een broodfokker. Je weet bij zo’n fokker ook niet of de pup alle noodzakelijke inentingen gehad heeft. Dat is toch zeer belangrijk. Ook moet de pup gechipt zijn.

Wanneer je toch besluit om een Labradoodle pup bij een broodfokker te kopen dan loop je een groot risico. Het kan zijn dat als je de pup een paar dagen in huis hebt dat hij ziek wordt. Dat moet je natuurlijk niet hebben. Je moet dan naar de dierenarts en dan is het te hopen dat er nog wat aan gedaan kan worden.

Het kan soms voorkomen dat de dierenarts zal moeten overgaan om hem of haar in te laten slapen en dat is verschrikkelijk. Daar neem je geen pup voor.

Zorg dat je een Labradoodle pup koopt bij een legale fokker die goed bekend staat.

Zorg dat je je goed inleest over de Labradoodle. Klik daarvoor hier!

 

De Labradoodle pup

Legale fokker

Wanneer je bij en legale fokker een Labradoodle pup wilt kopen dan zal hij vragen naar de gezinssituatie. Is de pup volgens de fokker niet geschikt dan zal hij die ook niet aan je verkopen.

Bij een legale fokker krijg je een paspoort waarin alle inentingen staan die de pup heeft ontvangen van een dierenarts. Ook zal de pup gechipt zijn.

Wanneer je een pup bij een legale fokker koopt kan hij of zij ook nog wel ziek worden maar de kans is dan veel kleiner.

Het onderscheiden van fokkers

Handboek Labradoodle

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle Geheimen

Hoe je een legale fokker van een broodfokker kunt onderscheiden staat uitvoerig omschreven in het boek Labradoodle Geheimen en Handboek Labradoodle.

In beide boeken wordt nauwkeurig omschreven hoe je een legale fokker van een broodfokker kunt onderscheiden.

Beide boeken proberen zoveel mogelijk uit te leggen wat je allemaal moet weten wanneer je een Labradoodle aanschaft. Een Labradoodle kopen is een goede keus, maar zorg dat je er veel van af weet.

De aanschaf van een labradoodle

Wanneer je besloten hebt dat je een hond neemt, moet je er rekening mee houden dat niet alleen de aanschaf geld kost. Er komt veel meer bij kijken. Een Labradoodle bij een legale fokker is duurder dan bij een broodfokker maar je weet nu ook de reden daarvan.

Cursus. Het is verstandig om met een pup naar een cursus te gaan. Dan kan hij socialiseren met andere honden en de eerste gedragsregels leren. Je moet daar snel mee starten.

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

Inentingen. De hond zal zijn jaarlijkse inentingen moeten hebben van de dierenarts. Je kunt je daarvoor verzekeren, zodat je alleen de maandelijkse premie hoeft te betalen. Omdat een dierenarts veel geld kan kosten, is het verstandig om je pup daarvoor te verzekeren. De andere kosten bij een dierenarts worden dan vaak ook vergoed.

Voedsel. Het eten van de hond kost ook iedere maand een vast bedrag. Afhankelijk van de grootte van de hond zal hij, als hij groot is, ook meer eten. Het moet ook goede kwaliteitsvoeding zijn. Jij eet zelf goed dus je knuffel moet het ook goed hebben.

De mand en speeltjes. Voordat je de hond in huis hebt, moet je zorgen dat zijn plek aanwezig is. Dat kun je doen door een mooie mand aan te schaffen met daarin de nodige speeltjes. De mand moet je in de kamer plaatsen. Een Labradoodle pup is graag bij de mensen.

Wanneer je een pup neemt, moet je met het hele gezin dezelfde regels aanhouden. Het moet niet zo zijn dat hij van de een iets niet mag en van een ander gezinslid weer wel. Hij zal zich moeten houden aan de gedragsregels.

Het huis moet puppyveilig zijn. Hij moet niet kunnen kauwen op elektriciteitssnoeren, schoenen, pantoffels en dergelijke.

De Labradoodle

Zo moet je hem/haar ook afleren tegen je op te springen. Dat mag hij/zij ook niet bij een gezelschap doen als dat binnenkomt. Wees lief voor je hond dan is hij dat ook voor jou en de gezinsleden.

Wees altijd rustig en praat altijd met een zachte stem tegen je hond.

Probeer zo veel mogelijk te weten te komen over de Labradoodle door hier te klikken!

 

Beweging

Een Labradoodle is een levenslustige hond. Hij heeft veel beweging nodig.

Er zijn drie verschillende maten voor een Labradoodle. De grootste heeft een schofthoogte van 65 cm, de middelmaat ongeveer 50cm en de kleinste ongeveer 45 cm.

Indien je de hond alleen graag voor binnen wilt hebben en er niet te ver mee wilt lopen, is de kleinste van dit ras het meest geschikt. Wil je dagelijks graag lange wandelingen maken, dan kun je het beste de grootste nemen.

Tijdens het wandelen moet je wel oppassen voor sloten en dergelijke. Een Labradoodle is verzot op water. Hij kan, als hij losloopt, zo maar in het water springen. Daar moet je dus goed op letten.

 

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Conclusie

Een Labradoodle kopen is een goede keus. Bereid je wel goed voor bij de aanschaf van een hond. Lees daarom ook zoveel mogelijk over de Labradoodle. Ook al ben je in het bezit van een labradoodle dan is het alsnog verstandig om er veel over te lezen.

Wil je alles weten over de labradoodle? Klik dan hier voor het boek Labradoodle Geheimen!

 Wil je alles weten over de Labradoodle? Klik dan hier voor het handboek over de Labradoodle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *