Een Labradoodle is een kindervriend     

 

De Labradoodle ie een kinderviend

Wanneer je van plan bent om een hond als huisdier te nemen moet je vooraf weten waar je aan begint. Het is vaak een hele opgave om een hond goed op te voeden, zeker als je hem als een puppy in huis neemt.

Wanneer je wet welk ras je wilt hebben kun je je daar in gaan verdiepen.

Is de keus op een Labradoodle gevallen dan heb je een echte gezinshond genomen. Het zijn honden met een lief karakter en ook zeer lief voor kinderen. Wanneer je een peuter hebt moet je bij een grotere Labradoodle er wel op letten dat hij of zij door de enthousiasme niet de peuter omverloopt.

Belangrijk wat je moet weten als je een Labradoodle aanschaft

 

inhoud tekst

Een Labradoodle is een kindervriend

Wanneer je besloten hebt dat je een Labradoodle neemt, moet je er rekening mee houden dat hij of zij geld kost. Dat is niet alleen bij de aanschaf maar ook daarna.

Bij de dierenarts

Bij de dierenarts

Inentingen. De hond zal zijn jaarlijkse inentingen moeten hebben van de dierenarts. Een dierenarts kost vaak veel geld. Daar kun je je voor verzekeren. Dan betaal je maandelijks een premie en dan ben je van de meeste onkosten af.

Voedsel. Het eten van de hond kost ook iedere maand een vast bedrag. Afhankelijk van de grootte van de hond zal hij, als hij groot is, ook meer eten. In het begin zal je bij een Labradoodle moeten uittesten wat hij of zij graag eet. Het moet goede voeding zijn want het is voor de gezondheid van je huisdier.

De mand en speeltjes. Voordat je de hond in huis hebt, moet je zorgen dat zijn plek aanwezig is. Dat kun je doen door een mooie mand aan te schaffen met daarin de nodige speeltjes. Zorg dat de mand in het bijzijn van je zitplaats in de woonkamer wordt geplaatst. Het zijn honden die niet graag alleen zijn.

Ziekte. Wanneer de hond ziek wordt, moet je ermee naar de dierenarts. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Denk hierbij ook aan het afsluiten van de verzekering voor honden.

Cursus. Het is verstandig om met een pup naar een cursus te gaan. Dan kan hij socialiseren met andere honden en de eerste gedragsregels leren. Je moet dat zo vroeg mogelijk doen. Daardoor zal de Labradoodle prettiger in omgang worden.

Het bepalen van het hondenras

Je gaat je eerst oriënteren op het ras dat je graag zou willen hebben. Vaak heb je al een voorkeur vooraf, maar het is goed om je te verdiepen in alle eigenschappen van de hond die je zou willen hebben.

Je moet nagaan of de hond die je voorkeur heeft ook wel geschikt voor je is. Wil je hem dagelijks een paar keer uitlaten met daarbij minimaal tweemaal daags een lange wandeling.

De krullende vacht

De krullende vacht van de Labradoodle

Een labradoodle is energiek en wandelt graag. Er zijn drie groottes van Labradoodles. Wanneer je de grootste neemt, moet je minimaal eenmaal daags een lange wandeling maken.

De kleinste neemt genoegen met enkele wandelingen per dag maar dan korte.

Omdat de vacht van een Labradoodle zo dicht is, moet hij ook wekelijks zeer goed geborsteld worden. Ook daar moet je de tijd voor nemen.

Ook moet je de hond tweemaal daags voedsel kunnen geven en vers water.

De pup

De pup

Wanneer je een pup neemt, moet je met het hele gezin dezelfde regels aanhouden. Het moet niet zo zijn dat hij van de een iets niet mag en van een ander gezinslid weer wel. De pup zal zich moeten houden aan de gedragsregels.

Het huis moet puppyveilig zijn. Hij moet niet kunnen kauwen op elektriciteitssnoeren, schoenen, pantoffels en dergelijke.

Zo moet je hem/haar ook afleren tegen je op te springen. Dat mag hij/zij ook niet bij een gezelschap doen als dat binnenkomt.

Wees altijd rustig en praat ook met een zachte stem tegen je hond.

Modetrend

Vaak is een hondenras erg in trek als het vaak op de TV komt. Daarom is de Labradoodle momenteel erg geliefd. Hij komt vaak op de tv in het programma “boer zoekt vrouw”.

Er zijn drie verschillende maten voor een Labradoodle. De grootste heeft een schofthoogte van 65 cm, de middelmaat ongeveer 50cm en de kleinste ongeveer 45 cm.

Indien je de hond alleen graag voor binnen wilt hebben en er niet te ver mee wilt lopen, is de kleinste van dit ras het meest geschikt.

De Labradoodle is geen ras

De Labradoodle kan niet tot een ras worden gerekend. Het is een kruising van meerdere rassen.

Omdat er behoefte was aan een hond die hypoallergeen is, is men een ras gaan kweken die aan deze eisen voldeed.

De Labradoodle

De Labradoodle

In eerste instantie kruiste men een poedel met een labrador. Daar is de naam Labradoodle uit ontstaan. Het eerste nestje leverde drie hondjes, waarvan er één hypoallergeen bleek te zijn.

Allergie

Mensen die niet tegen honden kunnen, hebben last van hun haren die ze verliezen, huidschilfers of speeksel.

Wanneer een persoon niet tegen het speeksel van een hond kan, moet hij beter maar geen hond nemen. Hij is dan in principe voor iedere hond allergisch.

Je kunt dan beter geen hond hebben genomen dan dat je hem naar een korte periode weer moet afstaan.

Het is niet zo dat de Labradoodle geen haren verliest of huidschilfers. De vacht van de Labradoodle is echter zo dicht dat er geen haren en huidschilfers vrijkomen.

De Labradoodle

De Labradoodle

Om te komen tot een Labradoodle waarvan je zeker weet dat hij hypoallergeen is, is men verder gaan kruisen waardoor de Australian Labradoodle is ontstaan. Er zijn nu meerdere rassen met elkaar gekruist, maar daar doet men wel geheimzinnig over. Deze zijn wel duurder dan een gewone Labradoodle. Ook de gewone Labradoodle is een lieve en sociale hond.

Van deze hond, de Australian labradoodle, kun je vooraf weten wat de eigenschappen van de hond zijn en dat kun je bij de Labradoodle niet altijd zeggen.

De labradoodle

Toch is een Labradoodle ook een zeer geliefde hond die zeer lief is voor kinderen en graag bij het gezin hoort.

De Labradoodle pup

De Labradoodle pup

Een Labradoolde is een prettig huisdier. Hij is intelligent, lief en wil graag spelen. Hij heeft wel een consequente opvoeding nodig. De labradoodle speelt graag met water. Tijdens het wandelen moet je erop letten dat hij niet losloopt bij sloten. Hij of zij zal erin springen.

Veel mensen nemen deze hond omdat hij geen haren verliest. Dat vinden mensen vaak fijner als de hond door het huis loopt.

Teef of een reu

Wanneer je definitief besloten hebt dat je een labradoodle wilt nemen, moet je je nog wel afvragen of je een reu of een teefje wilt aanschaffen.

Een reu wordt over het algemeen groter en zal tijdens het wandelen op veel plaatsen tegen voorwerpen plassen.

Een teefje wordt loops. Dat gebeurt ongeveer 2 x per jaar en dat gedurende 2 tot 3 weken. Dan verliest ze ook bloed en dat kan vervelend zijn op bijvoorbeeld een lichte vloerbedekking. Wanneer je ze laat steriliseren heb je daar geen last meer van. Je moet dan wel opletten dat ze niet te zwaar wordt want ze nemen dan gemakkelijk in gewicht toe.

Een reu is vaak nog aanhaliger dan een teef. Een Labradoodle is een echte kindervriend.

Een pup

Australian Labradoodle Puppy

De juiste keuze

Voordat je besluit een Labradoodle aan te schaffen is het raadzaam om de geheimen van de Labradoodle goed door te lezen. Dan weet je waar je aan begint bij de aanschaf van deze hond.

 

Labradoodle geheimen is belangrijk voor de aanschaf

De Labradoodle geheimen

Je moet vooraf weten waar je aan begint bij de aanschaf van de Labradoodle.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *