De Labradoodle is een geweldige populaire hond.

De Labradoodle pup

De Labradoodle is een gefokt kruisingsproduct tussen een labrador Retriever en een Franse Koningspoedel.

De naam is van beide afgeleid. Labrador en poedel dus Labrapoedel is Labradoodle geworden.

De Labradoodles zijn slim, beweeglijk, sociaal, knuffelig naar anderen, lief voor kinderen, rustig in huis, flink raggen buitenshuis. Ze springen graag in een sloot. Ze spelen ook graag met water.

Wanneer kinderen tijdens de zomermaanden met water spelen, zullen ze zich daar zeker tussenvoegen. De Labradoodel is een geweldige hond voor kinderen om mee te spelen.

We kennen de gewone Labradoodle en de Australian Labradoodle.

Wil je graag snel meer weten over alle kenmerken en eigenschappen van een labradoodle, klik dan op deze link.

de pup

inhoud tekst

De kenmerken van een Australian Labradoodle.

Een Australian Labradoodle heeft een hypoallergene vacht. Daardoor is hij zeer geschikt voor personen die allergisch voor honden zijn.

Hij is zeer sociaal naar andere honden, kinderen, mensen en natuurlijk aan zijn eigen baas.

Ook is hij superintelligent.

Hij zal ook graag voor zijn baas werken en vooral graag met kinderen spelen. Daarom is deze hond zeer geschikt voor een gezin met kinderen.

Hij zal niet met andere honden vechten. Hij staat daar boven.

Hij heeft een hele dikke haarbos, maar zal niet verharen. In principe verhaart hij altijd wel een beetje, maar de losse haren blijven in de haarbos zitten. Die moet je verwijderen door hem goed te borstelen.

Het is een echte knuffelhond. Je kunt hem niet gelukkiger maken dan uitgebreid er mee te knuffelen.

De lieve Labradoodle pup

Uiterlijke kenmerken van een Australian Labradoodle

Een Labradoodle is een gespierde hond. Door het vele haar heeft hij een grote kop. Ook heeft hij betrekkelijk lange oren.

De staart is sabelvormig en beweegt voortdurend.

Wanneer hij langzaam loopt, kun je hem vergelijken met een beer.  Gaat hij sneller lopen dan lijkt het op de drafgang van een dressuurpaard.

De Labradoodle met krullende vacht

Grootte van een Labradoodle

De keuze van de grootte is vooral afhankelijk waarvoor je hem graag wil hebben. Wil je graag dagelijks lange wandelingen maken, dan word je aangeraden de grootste te nemen, dat is de standaard.

Wanneer je wel graag een wandeling maakt, maar niet dagelijks een lange wandeling, dan moet je het medium nemen.

De miniatuur is een echte huishond. Hij heeft het voordeel dat hij met zijn staart niets van tafel kan slaan. Ook hij moet natuurlijk meerdere malen per dag uitgelaten worden. Of het nu regent, vriest, stormt of 40 graden Celsius is, hij moet gewoon naar buiten.

Standaard: 55 – 65 cm, gewicht 22 tot 42 kg.
Medium: 45-55 cm, gewicht 15 tot 21 kg.
Miniatuur: 35-45 cm, gewicht 10 tot 15 kg.

Curly fleece

De vachtsoort.

Je zou je keus ook nog kunnen laten afhangen van de vachtsoort

Er zijn drie vachtsoorten.

Krullen. Door de krullen lijkt hij veel op een poedel. Hij moet vaak geborsteld worden, omdat je moet voorkomen dat de haren kunnen gaan klitten. Ook de losse haren die in de vacht zitten moeten verwijderd worden.

Fleece. Het is een zachte vacht. De wat langere haren hangen met een kleine krulslag naar beneden. Je moet hem minimaal een keer per week borstelen.

De Curly Fleece. In principe is het een fleece vacht. Hij heeft wel wat meer krullen. Ook hierbij is een maal per week borstelen voldoende.

De babradoodle pup

De kleur van de vacht.

Ook de kleur kan voor je van invloed zijn op je keuze. Er zijn veel verschillende kleuren.

Wil je de kleur ook een rol laten spelen dan is het belangrijk dat je eerst uitvoerig gaat bekijken welke kleuren er allemaal geleverd kunnen worden.

De Labradoodle

De Labradoodle

De afkomst van een Labradoodle en Australian Labradoodle

In eerste instantie fokte het Australisch Blindengeleidehond Opleiding Instituut in 1989 de Labradoodle. Het was een kruising tussen een Labrador en een Koningspoedel.

Men wilde de vachteigenschappen en de intelligentie van de poedel met de gehoorzaamheid van een Labrador combineren. Het doel van de kruising was om een allergievriendelijke hond te fokken die ook als hulphond gebruikt kon worden.

Na deze Labradoodle ging men het soort verder verbeteren. Na jaren van het selectief fokken van de bestaande Labradoodles en het inkruisen van verschillende hondenrassen kreeg men de uiteindelijke Australian Labradoodle. Hij is zeer goed op te leiden als hulphond, heeft een zachtaardig karakter en is uitermate geschikt om als gezinshond te gebruiken.

Voor het inkruisen gebruikte men de Ierse Water Spaniël, Curly Coat retriever, de Engelse en Amerikaanse Cocker Spaniël.

Het is de hond die ook het minste haren en huidschilfers verliest. Daardoor is hij uitermate geschikt voor personen die allergisch voor honden zijn.

Labradoodle

Labradoodle pup

Je uiteindelijke keus.

Omdat je keus van veel verschillende wensen kan afhangen, is het verstandig om je vooraf goed te oriënteren.

Je moet hem altijd wel aanschaffen bij een erkende goede fokker. Dan weet je zeker dat je een gezonde pup meekrijgt.

Zorg ook dat je vooraf weet wat je allemaal in huis moet hebben voordat je de pup in huis haalt.

Je moet namelijk weten wat voor voer je moet hebben, wie is de dierenarts, welke spullen moet je in huis hebben, moet er een zorgverzekering afgesloten en wanneer, moet hij een puppy cursus volgen, hoe moet je hem opvoeden?

Dit zijn nog maar een paar punten die je vooraf moet weten.

Om je goed voor te bereiden is het belangrijk dat het boek Labradoodle Geheimen of het handboek van de Labradoodle (Australian).

Wil je graag het handboek Labradoodle Geheimen lezen, klik dan op deze link.

Wil je graag het e-boek lezen, klik dan op deze link.

Het boek Labradoodle Geheimen is een goedkoop, prettig en goed leesbaar boek wat je zeker meerdere malen door zal lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *