De aanschaf van een schattige Labradoodle

Een Labradoodle pup

Wanneer je een Labradoodle pup wilt aanschaffen, is het belangrijk dat je vooraf weet waar je aan begint. Daarom is het belangrijk dat je het boek “Labradoodle Geheimen” leest voordat je de pup in huis haalt. De aanschaf van een schattige Labradoodle moet niet overhaast plaatsvinden.

Je moet ook vooraf weten waar je een Labradoodle pup aanschaft. Er zijn adressen tegenwoordig genoeg waar je de pup kunt kopen, maar je moet oppassen waar je hem of haar aanschaft. Dat is een eerste vereiste.

Koop geen Labradoodle pup bij een broodfokker. Bij zo’n fokker gaat het niet om de kwaliteit van de pup, maar alleen om het geld. Zodra zo’n fokker de pup verkocht heeft, is hij ervan af en zal het hem niet meer interesseren wat er met de pup gebeurt.

Koop een Labradoodle pup bij een goede fokker. In het boek Labradoodle Geheimen wordt uitgelegd waaraan je een goede fokker kunt herkennen. De pup zal alle nodige inentingen gehad moeten hebben, voordat je hem of haar in huis haalt. Daar kun je bij een goede fokker op vertrouwen. Je krijgt ook een paspoort waarin alle inentingen staan.

Het boek Labradoodle Geheimen is een enorme uitkomst wanneer je een Labradoodle pup wilt kopen. In het boek worden eventuele fouten, die je zou kunnen maken bij de aanschaf, uitvoerig omschreven. Het boek leest heel plezierig. Het boek is niet alleen van belang als de hond nog een pup is, ook wanneer hij volwassen is, kan het enorm helpen.

De aanschaf van een schattige Labradoodle

Een in het water spelende Labradoodle

We kunnen op voorhand zeggen dat een Labradoodle een schattige hond is. Dat is hij niet alleen wanneer hij klein is. Het is en blijven lieve, sociale honden die graag met kinderen en in het water spelen.

Toch is het belangrijk dat je, zodra je de pup in huis haalt, begint met het opvoeden. Ook kleine kinderen moet je aanleren wat wel en niet mag. Dat is ook bij een pup het geval.

Een bijtende pup

Wanneer je een bijtende pup treft, is dat natuurlijk niet fijn, zeker niet als de pup ook nog eens hard bijt. De tandjes van een pup zijn nog zeer scherp dus wanneer hij bijt kan dat behoorlijk pijn doen.

Een pup zal nooit bijten om zijn baasje te pesten. Ook een kind stopt alles in zijn mond om de wereld te ontdekken. Dat doet een pup ook alleen is het niet aangenaam wanneer hij dat in je been doet.

De babradoodle pup

Een pup kan bijten, omdat hij de wereld wil onderzoeken, tanden aan het wisselen zijn of oververmoeid is.

Bij het onderzoeken zal een pup zijn ogen, neus en oren, maar ook zijn tanden gebruiken. Een pup zal alles onderzoeken door erin te bijten. Hij wil nagaan hoe het smaakt en hoe het reageert. Bijten geeft de pup een rustgevende stof waardoor hij zich lekker voelt. Ook het wisselen van de tanden kunnen bijten veroorzaken. Door het bijten neemt de pijn af.

Ook in het nest bijten ze elkaar. Dat doen ze tijdens het spelen. In de natuur kunnen ze met takken spelen, maar dat kunnen ze niet in de huiskamer.

 

Prikkelbaar

Zorg ervoor dat je pup ook voldoende rust krijgt. Indien dat niet het geval is zal de pup prikkelbaar worden. Hij zal dan van zich afbijten.

Ook bij het wisselen van zijn tanden zal hij op alles willen kauwen. Na het wisselen zal dat bijtgedrag afnemen.

Labradoodle pup

Labradoodle pup

Het bijten afleren

Je kunt het bijten afleren door te zorgen dat de pup voldoende afleiding krijgt. Daarvoor zijn verschillende speeltjes in de handel.

Je hebt de Kong. Je kunt er brokjes in stoppen die hij, door ermee te spelen, eruit kan krijgen. Zo is de pup wel even bezig zonder dat er op belangrijke spullen wordt gebeten.

Wanneer hij je bijt, kun je de pup negeren en gewoon zonder wat te zeggen weglopen.

Ook kun je de pup laten schrikken als hij je bijt door hard een gil te geven.

Leer hem of haar bepaalde commando’s. Bijvoorbeeld “stop”. Beloon je pup als hij wat goed doet.

Wanneer de pup je bijt, kun je niet meer bewegen. Je moet hem dan ook niet aankijken en niets zeggen. Wanneer de pup stopt met bijten, moet je hem belonen.

Geef een pup zeker in de beginperiode voldoende rust.

Spelende Labradoodle

Spelende Labradoodle

Andere belangrijke zaken voordat je een hond in huis neemt

Je moet veel meer weten wanneer je van plan bent om een Labradoodle aan te schaffen.

Voordat hij in huis komt moet je weten wat je allemaal aan spullen nodig hebt.

Ook moet je weten dat het belangrijk is dat je zo snel mogelijk ermee naar een puppy cursus gaat.

Welke voeding moet hij hebben? Waar moet hij in huis liggen? Heb je een mand en een bench nodig?

Wanneer kies je voor de grootste Labradoodle, middelmaat of kleinste?

Is een Labradoodle hypoallergeen?

Wanneer moet hij naar de dierenarts?

Kun je je voor de bezoeken aan de dierenarts verzekeren?

Dit zijn nog maar enkele van de zeer vele zaken die je je kunt afvragen. Daarom is het belangrijk dat je eerst het boek Labradoodle Geheimen leest. Dan kom je praktisch alles te weten over belangrijke zaken die je moet weten.

Het is ook een goed boek wat je prettig kunt lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *