Wat moet je weten bij de aanschaf van een Labradoodle?

Een Labradoodle pup


Wanneer je de keus hebt gemaakt om als je toekomstige huisdier de Labradoodle te nemen heb je een uitstekende keus gemaakt.

Wanneer je Labradoodle wil aanschaffen kijk je naar de grootte en de kleur van zijn vacht enz.

Labradoodles zijn lieve, actieve, sociale honden die graag met kinderen spelen. Daarom zijn het ook voortreffelijke gezinshonden.

Ze zullen de kinderen en alle andere gezinsleden beschermen wanneer ze volwassen zijn.

Toch zijn er best een aantal zaken die je, voordat je Labradoodle in huis haalt, moet weten.

Daarom is het verstandig om enkele malen het boek Labradoodle Geheimen te lezen. Het is een prettig en goedkoop boek waar alles instaat wat je moet weten. Ook voor die personen die al langer een Labradoodle in huis hebben is het boek aan te bevelen. Ze kunnen bekijken wat ze moeten doen in bepaalde situaties waarin je kunt belanden.

Het boek Labradoodle Geheimen

Ben je nieuwsgierig en wil je het boek lezen, klik dan op deze link.

inhoud tekst

De aanschaf van de Labradoodle.

Wanneer je besloten hebt om een Labradoodle te nemen is het belangrijk dat je de pup bij een erkende fokker koopt.

Ook moet je weten wat voor een Labradoodle je wil hebben. Je hebt namelijk drie maten. De grootste is ongeveer 65 cm en de kleinste 40 cm.

Wil de grootste hebben dan moet je je ervan bewust zijn dat je dagelijks een lange wandeling moet maken.  Daar moet je dus wel de tijd voor hebben. Heb je dat niet dan kun je beter een kleinere aanschaffen.

Wanneer je voor de eerste maal een hond als pup in huis haalt, moet je je ook beseffen dat je hem of haar goed moet opvoeden.

De eerste weken tijdens het zindelijk maken moet de pup op vaste tijden uitgelaten worden. Tijdens het doen van zijn behoefte buiten moet de pup beloond worden.

Je moet niet kijken wat voor weer het is. Of het nu regent, hagelt of sneeuwt je hond moet uitgelaten worden.

De bruine Labradoodle

De fokker van de Labradoodle.

Wanneer je de pup aanschaft, moet je dat doen bij een goede erkende fokker.

Omdat de Labradoodle de laatste jaren zo populair aan het worden is, is het risico groot dat hij of zij wordt doorgefokt. Dat moet je niet hebben. Dat doen de broodfokkers.

Bij een broodfokker gaat het niet om het welzijn van de Labradoodle, maar om het bedrag dat de pup oplevert.

Je weet bij een broodfokker nooit precies wat er met de pup gedaan is. Heeft hij of zij alle nodige inentingen gehad? Is de pup gechipt?

Dat zijn allemaal zaken waar je bij een erkende fokker niet bang voor hoeft te zijn. Een erkende fokker zal ook vragen hoe de gezinssamenstelling is en waarom je een Labradoodle wil hebben.

Bevalt de fokker dat niet dan zul je hem of haar niet kunnen kopen.

De Labradoodle

Wat moet je in huis halen voordat de pup binnen komt?

Je moet natuurlijk een goede mand en benche hebben. De benche dient om de pup erin op te sluiten als je even de deur uitgaat. Ook tijdens de nachtelijke uren zal hij daar in het beging in moeten slapen. Dat is allemaal voor zijn of haar eigen veiligheid.

De plaats van de mand moet naast je stoel zijn waar je ’s avonds in zit. De pup zal zeker in het begin veel slapen. Zodra de pup wakker wordt, moet je hem of haar in het begin direct mee naar buiten nemen. Dit is van groot belang om de pup snel zindelijk te maken.

Speeltjes. Zorg voor voldoende speeltjes, zodat de pup zich niet hoeft te vervelen en op het hout van je meubels gaat kauwen.

Voeding is belangrijk voor de gezondheid. In het begin zal je de voeding gebruiken die de pup bij de fokker heeft gehad. Wil je na een bepaalde periode overschakelen dan kun je dat het beste doen in overleg met je dierenarts.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die je in huis moet hebben. Denk daarbij aan de riem om uit te laten, kussen in de benche, voedings- en drinkersbak enzovoort.

Er zijn nog veel meer zaken waarop je moet letten voordat de pup in huis is. Lees dat ik het boek Labradoodle Geheimen.

De zwarte Labradoodle pup

Opvoeden van de Labradoodle.

Zodra je de Labradoodle in huis krijgt, moet hij worden opgevoed. Hij of zij zal veel dingen moeten leren. Daarbij moet je de pup vanaf het begin helpen.

Je moet met alle gezinsleden afspreken wat de pup wel en niet mag.

Ook moet je dezelfde commando’s geven. De pup moet leren gehoorzamen.

Doet hij of zij iets wat niet mag dan moet je hem of haar NOOIT lijfelijk straffen. Ook moet je NOOIT hard praten als de pup wat verkeerd heeft gedaan. Je moet de pup belonen als deze wat goed heeft gedaan.

Ga er ook zo snel mogelijk mee naar een puppycursus. Daar leert de pup de begincommando’s.

Bezoek aan de dierenarts

Dierenarts bezoeken.

Zodra je de pup in huis haalt, is het belangrijk om hem of haar te laten onderzoeken door de dierenarts.

Hij zal nakijken of er gebreken zijn en of dat alle inentingen zijn gegeven. Ook de werking van de chip wordt gecontroleerd.

Wil je je hond tegen ziektekosten verzekeren dan kun je dat het beste doen voordat je de dierenarts bezoekt. Vindt de dierenarts een bepaalde afwijking, bijvoorbeeld zwakke darmen, dan zul je je pup naderhand nog wel kunnen verzekeren met uitsluiting van de darmen.

De bezoeken aan een dierenarts zijn vaak kostbaar en daarom is een ziektekostenverzekering een goede optie.

Een lieve Labradoodle
Een krullende Labradoodle

Andere belangrijke punten die je moet weten.

Er zijn nog veel meer zaken die je moet weten voordat je de Labradoodle pup in huis haalt. Daarbij kun je denken aan:

Onderhoud van de vacht.

Het onderhoud van de ogen en oren.

Onderhoud van de tanden.

Het afleren te trekken aan de riem tijdens het uitlaten.

Het opspringen tegen bezoekers.

Ook het blaffen tegen bezoekers moet afgeleerd worden.

Zo zijn er nog veel meer zaken die je vooraf zou moeten weten. Hoe meer kennis je van de Labradoodle hebt, hoe meer je ervan zal kunnen genieten.

Wil je zo veel mogelijk te weten komen over je nieuwe huisgenoot lees dan het boek Labradoodle Geheimen. Klik daarvoor hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *